Fasadtvätt

För en tryggare morgondag

en storstädning som får medarbetarna att trivas

Värna om fastighetens uttryck och trivsel

En fasad utsätts hela tiden för nedsmutsning, väder och vind. Smuts som blir kvar på fasaden drar till sig mer smuts och växtlighet samt skadegörelse. Till slut har fasaden tappat sitt ursprungliga uttryck vilket påverkar de personer som passerar och vistas i byggnaden.

En ordentlig fasadtvätt ser till att fasaden blir ren och fin igen, huset kan få tillbaka sin ursprungliga känsla! Det kommer i sin tur höja trivseln bland medarbetare, besökare eller boenden. Samtidigt stärks det första intrycket för förbipasserande, kunder men även potentiella medarbetare.

En av våra lokalvårdare rengör byggnad.

Fasadtvätt - återställer och underhåller

Fasadtvätt kan innebära att vi tvättar och rengör för att återställa en gammal fasad, så den får tillbaka sin ursprungliga känsla. Det mest förekommande är att vi regelmässigt tvättar fasaden på moderna byggnader som en del av underhållet, då fasaden är ansiktet utåt och en del av profilering. Gemensamt för alla fasader är att vi tvättar bort alger, smuts, avgaser och föroreningar så den blir ren samt undviker eventuell framtida skadegörelse.

Varför ska du välja fasadtvätt av oss?

Kvalitetsgaranti

 • Trevligt och professionellt bemötande
 • Snabb återkoppling och åtgärd – För oss är det viktigt att du som kund är nöjd. Om situation uppstår där du ej är nöjd med leverans, sker en snabb åtgärd
 • Samla alla era support och trivseltjänster hos oss, en kontakt en faktura – lätt helt enkelt!

Professionell leverantör

 • Rent och snyggt med serviceglädje
 • Kunnig och utbildad personal
 • Tydliga avtal och instruktioner
 • Miljövänligt

Tryggt val

 • Synliga ID-kort och logotyper
 • Kollektivavtal/försäkrade medarbetare
 • Ansvars- och nyckelförsäkring
 • ISO 9001-certifierade för kvalitet
 • ISO 14001-certifierade för miljö
 • Ett av Sveriges äldsta familjeföretag i branschen, grundat 1978

Fasadtvätt som stärker det första intrycket

ISO-certifierad och auktoriserad fasadtvätt för en trygg leverans.

Kontakta oss

Vi ser till att fasaden skiner, så du kan fokusera på det som är viktigt för dig

Kundanpassar metod 

Vi använder moderna system med ultrarent vatten men även traditionella metoder med högtryck och arbetar med vattentrycket. Oavsett metod så är strävan att minimera vår negativa miljöpåverkan och säkerställa en hög kvalitet alla leveranser. Välj rätt metod - kontakta oss!

Vad är skillnaden mellan traditionell fasadtvätt och kemikaliefri fasadtvätt?

Metod 1

Traditionell fasadtvätt

Traditionell fasadtvätt handlar om att använda vattentrycket i en högtryckstvätt i kombination med vattentemperatur i en hetvattentvätt och rengöringskemikalier för att lösgöra och lyfta bort smuts från fasaden. Mildast möjliga metod används för att åstadkomma ett bra resultat. Traditionell fasadtvätt kräver oftast arbetsplattform eller så kallad lift för att fasadtvättaren skall kunna komma åt ytan som skall tvättas. Ibland är traditionell metod det enda alternativet för ett fullgott resultat.

Metod 2

Kemikaliefri fasadtvätt (ultrarent vatten)

System med ultrarent vatten för fasadtvätt är många gånger att föredra framför traditionell fasadtvätt. Metoden innebär att filtrerat vatten används som är fritt från partiklar och mikroorganismer. Våra mobila system går på el och vid större arbeten kopplas de upp till fastighetens vatten och eluttag. Med kolfiberstativ når vi upp till ca 15 meters höjd utan behov av arbetsplattform. Systemet innebär att vi minskar negativa miljöeffekter. Läs mer om systemet i detta blogginlägg.

PIMA levererar professionell fastighetsservice i Malmö.

Fasadtvätt för alla verksamheter

Våra experter levererar fasadtvätt till små som stora företag, fastighetsförvaltare och bostadsrättsföreningar. Många av våra kunder väljer att kombinera fasadtvätten med fönsterputs då vårt nya system med ultrarent vatten kan rengöra båda delar samtidigt. Vi vet hur alla typer av fasader ska rengöras oavsett om ni har en putsfasad, tegelfasad, plåtfasad eller träfasad.

lokalvård med helhetstänk

Yrkesutbildad personal

Våra medarbetare utbildas i PIMA-gruppens egna digitala utbildningsplattform som lever upp till de krav som ställs enligt SRY, Servicebranschens Yrkesnämnd. Detta gör vi för att säkerställa att all vår personal utformar den arbetsmiljö som er verksamhet förtjänar enligt vårt ledningssystem. Som auktoriserat serviceföretag har alla våra medarbetare har även kollektivavtal vilket är en trygg för våra anställda och dig som kund.

Grön växt vid fönster

Hållbar fasadtvätt

PIMA värnar om att minska både vårt eget och våra kunders klimatavtryck. Detta gör vi genom något vi kallas för “Hållbart företagande”. För att se till att våra lokalvårdsleveranser alltid håller högsta nivå är vårt ledningssystem ISO-certifierat för miljö och kvalitet. Vi jobbar ständigt för att värna om miljön genom att minska vår klimatpåverkan.

01. Hur går en professionell fasadtvätt till?

Våra experter vet vilken metod som lämpar sig bäst för olika typer av fasaden. Om ni inte redan är kund hos oss så gör vi ett platsbesök för att kundanpassa och välja det tillvägagångssätt som passar bäst för er fasad.

02. Hur ofta ska man tvätta fasaden?

Hur ofta en fasat bör tvättas beror på hur snabbt det blir smutsigt igen. Fastighetens placering, omgivning och material på fasaden är faktorer som spelar in. Generellt brukar moderna kommersiella byggnader med hög profil tvättas med systemet en gång om året, ibland varje säsong. Putsade-, betong- eller stenfasader mer sällan.

03. Pris på fasadtvätt?

Om du veta mer om vår fasadtvätt eller få ett pris så kan du fylla i och skicka in formuläret nedan

04. Varför måste man tvätta fasaden?

Att tvätta fasaden har inte varit något som alltid varit något som är självklart. Faktum är att alger och mögel frodas mer än någonsin på våra husfasader idag. Flera experter menar det beror på att vårt klimat har blivit varmare och fuktigare. Genom en regelmässig fasadtvätt kan alger och mögel undvikas. Samtidigt så stärker värnar ni om fastigheten och den investering ni gjort samtidigt som fasaden stärker ert första intryck.

05. Varför är fasadtvätt bra?

En ren och fräsch fasad är fin att se och ger ett positivt intryck för besökare och boende. Fasadtvätt handlar också om att minska behovet av mer kostsamma åtgärder. Genom att tvätta fasaden försvinner smutsen och samtidigt minskar också ansamling av smuts och mikrobiologisk tillväxt. Rena och fräscha miljöer har en minskande effekt på skadegörelse såsom klotter samtidigt som skador upptäcks lättare och tidigare med en ren fasad.

06. Vilken är den lämpligaste metoden för att tvätta er husfasad?

Vid fasadtvätt så väljer vi den metod som lämpar sig bäst för er fastighet. Vid stenfasader är det vanligt med traditionell fasadtvätt där vattentrycket i en högtryck. Vid moderna släta byggnader såsom plåt- och glasfasader så jobbar vi med ultrarent vatten för att ta bort svarta prickar, mögel och alger från fasaden.

arbete i kontorsmiljö

Hur kan vi stå till tjänst?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Senaste om städning

Se alla inlägg