Fasadtvätt

Professionellt och tryggt

Miljövänlig och kvalitetssäkrad fasadtvätt för fastigheter och flerbostadshus

En fasad utsätts hela tiden för nedsmutsning, väder och vind. Smuts som blir kvar på fasaden drar till sig mer smuts och växtlighet samt skadegörelse. Till slut har fasaden tappat sitt ursprungliga uttryck. Med hjälp av en fasadtvätt kan fasaden bli ren och fin igen och huset kan få tillbaka sin ursprungliga känsla igen!

Fasadtvätt återställer och underhåller byggnaden

Hur rengör man och tvättar fasaden på en fastighet? Fasadtvätt kan innebära att vi tvättar för att återställa gamla eftersatta fasader så att byggnader får tillbaka sin ursprungliga känsla. Eller att regelmässigt tvätta fasader på moderna byggnader som en del av underhållet och där fasaden är ansiktet utåt och en del av profilering. Vi använder moderna system med ultrarent vatten men även traditionella metoder med högtryck och hetvatten där så krävs. Oavsett metod så strävar vi alltid efter att minimera vår negativa miljöpåverkan och att säkerställa en hög kvalitet på vårt arbete. Vi levererar fasadtvätt till små som stora företag, fastighetsförvaltare och bostadsrättföreningar. Många av våra kunder kombinerar fasadtvätten med fönsterputs då vårt nya system med ultrarent vatten kan rengöra båda delar samtidigt. Klicka på knappen nedan för att få ett pris för just din fastighet.

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka på knappen nedan!

Kontakta oss

Varför är fasadtvätt bra?

En ren och fräsch fasad är fin att se och ger ett positivt intryck för besökare och boende. Men tvätt av fasader handlar också om att minska behovet av mer kostsamma åtgärder. Genom att tvätta fasaden försvinner smutsen och samtidigt minskar också ansamlande av smuts och mikrobiologisk tillväxt. Rena och fräscha miljöer har en minskande effekt på skadegörelse så som klotter.  Med en ren fasad så upptäcks också skador lättare och tidigare.

Hur ofta bör en fasad tvättas?

Hur ofta en fasat bör tvättas beror på hur snabbt det blir smutsigt igen. Men generellt så brukar moderna kommersiella byggnader med hög profil tvättas med systemet en gång om året eller vart annat år. Putsade-, betong- eller stenfasader mer sällan.

Traditionell fasadtvätt

Traditionell fasadtvätt handlar om att använda vattentrycket i en högtryckstvätt i kombination med vattentemperatur i en hetvattentvätt och rengöringskemikalier för att lösgöra och lyfta bort smuts från fasaden. Vi använder mildast möjliga metod för att åstadkomma ett bra resultat. Traditionell fasadtvätt kräver oftast arbetsplattform eller så kallad lift för att fasadtvättaren skall kunna komma åt ytan som skall tvättas. Ibland är traditionell metod det enda alternativet för ett fullgott resultat.

System med ultrarent vatten för fasadtvätt

System med ultrarent vatten för fasadtvätt är många gånger att föredra framför traditionell fasadtvätt. Metoden innebär att vi använder filtrerat vatten som är fritt från partiklar och mikroorganismer. Våra mobila system går på el och vid större arbeten kopplas de upp till fastighetens vatten och eluttag. Med kolfiberstativ når vi upp till ca 15 meters höjd utan behov av arbetsplattform. Systemet innebär att vi minskar negativa miljöeffekter. Läs mer om systemet i detta blogginlägg.

Pris på fasadtvätt?

Om du veta mer om vår fasadtvätt eller få ett pris så kan du fylla i och skicka in formuläret nedan.

 

 

Varför ska du välja fasadtvätt av oss?

Lätt att vara kund

 • Trevligt och professionellt bemötande
 • Snabb återkoppling och åtgärd
 • Samla alla era support och trivseltjänster hos oss, en kontakt en faktura – lätt helt enkelt!

Professionell fasadtvätt

 • Rent och snyggt med serviceglädje
 • Kunnig och utbildad personal
 • Tydliga avtal och instruktioner
 • Miljövänligt

Tryggt val

 • Synliga ID-kort och logotyper
 • Kollektivavtal/försäkrade medarbetare
 • Ansvars- och nyckelförsäkring
 • ISO 9001-certifierade för kvalitet
 • ISO 14001-certifierade för miljö
 • Ett av Sveriges äldsta familjeföretag i branschen, grundat 1978
arbete i kontorsmiljö

Hur kan vi stå till tjänst?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Senaste om städning

Se alla inlägg