Fönsterputs – Professionell fönsterputs som är trygg och enkel – Boka online idag

Strålande rena fönster med PIMAs fönsterputs - Vi ger dina fönster ett lyft som håller

Rena fönster på kontoret

Vad ingår i vår fönsterputs

Vår fönsterputs är utformad för att ge dina fönster en oöverträffad glans och klarhet, genom en djupgående rengöring som täcker varenda glasyta, både på insidan och utsidan. Vi går metodiskt tillväga för att effektivt avlägsna allt från envisa fingeravtryck till det minsta dammkorn, samtidigt som vi med stor omsorg fräschar upp fönsterramarna och fönsterblecken till deras ursprungliga skönhet. Vårt främsta mål är att dina fönster inte bara ska bli skinande rena, utan även förvandla din arbetsplats till en mer välkomnande miljö.

I vår strävan efter miljömässig hållbarhet väljer vi noggrant ut rengöringsprodukter som är både effektiva och miljövänliga, för att minimera vårt fotavtryck utan att kompromissa med kvaliteten på service. Vi är experter på att hantera även de mest svårtillgängliga fönstren, där våra tekniker använder sig av säkra och innovativa metoder för att säkerställa ett fläckfritt resultat överallt.

Unikt för vår service är också vår specialutvecklade repteknik, en tjänst som är särskilt värdefull för fönster som har drabbats av repor eller andra skador som kan försämra utsikten och det naturliga ljusinsläppet. Denna teknik gör det möjligt för oss att inte bara rengöra dina fönster, utan även att återställa dem till ett nästan nytt skick.

Upptäck skillnaden med vår professionella fönsterputs och låt dina fönster bli en källa till ljus och glädje. För mer information om vår unika repteknik och hur vi kan hjälpa till att förnya ditt hem eller kontor, utforska vidare här.

fönsterputs på glasfönster

PIMA levererar fönsterputs till små som stora företag

Med vår fönsterputstjänst tror vi starkt på att varje företag, stort som smått, förtjänar skinande rena fönster. Därför skräddarsyr vi våra tjänster för att matcha just dina unika behov och krav. Oavsett om du driver en liten boutique eller ett stort kontorskomplex, anpassar vi vår process för att erbjuda den mest effektiva och kvalitativa fönsterputsningen som möjligt. Med en flexibel inställning och ett öga för detaljer, garanterar vi att alla företag vi samarbetar med upplever samma höga standard av renhet och klarhet i sina fönster. Låt oss ta hand om dina fönster, så att du kan fokusera på att ta hand om ditt företag.

3 anledningar till att välja oss för fönsterputs

Kvalitetsgaranti

  • Trevligt och professionellt bemötande 
  • För oss är det viktigt att du som kund är nöjd. Om situation uppstår där du ej är nöjd med leverans, sker en snabb åtgärd 

Professionell leverantör

PIMA levererar professionell, auktoriserad och ISO-certifierad fönsterputs

Kontakta oss

Vi vårdar dina fönster, så du kan fokusera på kärnverksamheten

Vilken metod bör du välja?

Vi erbjuder flera metoder när ni vill få putsade fönster. De två metoder som är populärast bland vår kunder är traditionell fönsterputs samt kemikaliefri fönsterputs, där finns även möjligheten att rengöra fasaden samtidigt. Läs mer om metoderna nedan:Kontakta oss

Vad är skillnaden mellan traditionell- och kemikaliefri fönsterputs?

Valmöjlighet 1

Traditionell fönsterputsning

Traditionell fönsterputs är lämpligt inomhus och utomhus på traditionella byggnader. Vi använder vatten och rengöringskemikalier för att lösgöra och lyfta bort smuts från fönstren. Vi använder mildast möjliga metod för att åstadkomma ett bra resultat.

Valmöjlighet 2

Kemikaliefri fönsterputsning - system med ultrarent vatten

Kemikaliefri fönsterputsning lämpar sig perfekt för fönsterputsning av moderna, stora och höga byggnader. Vi rekommenderar denna metod till shoppingcenter, varuhus, kontor, industrier, butiker, offentliga byggnader med många fönster, där det är svårt att använda lift med arbetsplattform.

Vi använder helt rent vatten som är filtrerat och därmed fritt från partiklar och mikroorganismer som finns i vårt vanliga dricksvatten. Våra mobila system går på el och vid större arbeten kopplas de upp till fastighetens vatten och eluttag. Med kolfiberstativ når vi upp till ca 15 meters höjd utan behov av arbetsplattform. Systemet innebär att vi minskar negativa miljöeffekter. Läs mer om systemet i detta blogginlägg.

PIMA levererar fönsterputs med repteknik

Över 40-års erfarenhet

I över 40 år har vi putsat samt tvättat fönster och vet därför vilka metoder som lämpar sig bäst i olika situationer, vi utför både traditionell- och kemikaliefri fönsterputsning med vår system. Som auktoriserat serviceföretag utbildas all personal i vår egen digitala utbildningsplattform och har kollektivavtal, en trygghet för dig som kund och vår medarbetare. Genom att överlåta fönstertvätten till oss så går allt smidigt utan att kärnverksamheten slipper bli lidande. Service i världsklass helt enkelt! Kolla även in några av våra andra tjänster, vi erbjuder bland annat professionell kontorsstädning.

Vi på PIMA har även möjligheten att erbjuda fönsterputsning för det privata hemmet via vårt dotterbolag Städpulsen.

gröna blad - miljöansvar - Facility services med PIMA

Vi minskar ert klimatavtryck

Vi strävar alltid efter att minimera vår negativa miljöpåverkan oavsett metod och att säkerställa en hög kvalitet på vårt arbete. Vi levererar fasadtvätt till små som stora företag, fastighetsförvaltare och bostadsrättsföreningar. Många av våra kunder kombinerar fasadtvätten med fönsterputs då vårt nya system med ultrarent vatten kan rengöra båda delar samtidigt.

PIMA svarar på frågor om vår fönsterputs

01. Varför brinner PIMA för att leverera fönsterputs i världsklass?

På PIMA ser vi fönsterputs som ett städhantverk så gott som något annat. Ett hantverk som vi är experter på och som företag vänder sig till när de vill ha det bästa. Vi har kämpat i många år för att nå den position och det goda rykte vi har idag, och det har bevisligen gett resultat. Sedan starten under 1990-talet har vi utfört såväl stora som små projekt inom fönsterputs. För varje år som går så ökar vårt tillflöde av kunder och vi utvecklas i takt med detta.

Vi är glada att du har hittat till oss på PIMA och våra tjänster inom fönsterputs. Särskilt glada är vi förstås om ni också funderar på att anlita oss för det vi kan bäst. 

Vi erbjuder ett gratis kostnadsförslag till alla. Fyll i vårt kontaktformulär nedan så återkommer vi så snart som möjligt!

02. Vad använder vi för material vid fönsterputs?

Man ska inte förringa betydelsen av gott material för ett väl utfört arbete. Detta är vi på PIMA helt på det klara med när det kommer till fönsterputs. Vi har nämnt det tidigare men påpekar det gärna igen: Våra tjänster inom fönsterputs kan erbjudas till ett pris som våra konkurrenter har svårt att matcha. Detta beror inte på att vi ogillar vinst. Det beror huvudsakligen på att vi klarar av att göra jobbet bättre och mer effektivt än många av våra konkurrenter. Vi har erfarenheten och teamets ovärderliga kompetens att tacka för detta, men också materialet vi jobbar med. På PIMA ser vi alltid till att ha de redskap och rengöringsmedel som är bäst för det jobb vi utför. När nya tekniker och material för fönsterputs kommer in på marknaden står vi först i kön för att testa dem. Såna är vi!

 

03. Är vår fönsterputs klimatsmart?

PIMA är miljöcertifierade. Detta betyder att vi är en organisation som regelbundet genomför förbättringar i verksamheten med syfte att värna klimatet. Vi är övertygade om att fönsterputs i världsklass kan kombineras med klimatsmarthet. Detta är något vi genomgående strävar efter i vår verksamhet. Vi använder oss av miljömärkta rengöringsmedel, såväl inom fönsterputs som andra tjänster. Vi ser dessutom till att åka kommunalt i största möjliga utsträckning. Detta för att förhindra att onödiga växthusgaser släppts ut i samband med att vi ska utföra jobb inom fönsterputs.

04. Hur ofta behöver fönster putsas?

Det finns inget universellt behov för fönsterputs som gäller alla fönster. Det finns många komponenter som spelar in i hur ofta ett fönster behöver rengöras. Yttre omständigheter har förstås en stor inverkan. Var fastigheten, och således fönstren, är belägna är en. Är det nära hav eller nära en bilväg ökar i regel behovet av fönsterputs. Fönster som har både vind- och väderskydd påverkas mindre.

 När du vänder dig till PIMA för fönsterputs så styr ditt behov det intervall du bestämmer dig för. Hur ofta behöver egentligen dina fönster putsas? Svaret på frågan kan tas reda på med hjälp av proffsen på PIMA. Ytterligare frågor som tas i beaktning är: Hur många fönster är det som ska putsas? Hur tillgängliga är fönstren för fönsterputs? Beroende på svaret på den senare frågan kan det ta olika lång tid för vårt team att komma åt dem.

 

05. Hur kan PIMA erbjuda konkurrenskraftiga priser vid fönsterputs?

Det finns gott om företag som sysslar med fönsterputs i Sverige. Vi är övertygade om att de flesta av dessa företag är seriösa och erbjuder bra tjänster. Vad vi däremot vet är att de flesta av våra konkurrenter har svårt att matcha de priser på fönsterputs som vi erbjuder. Vi kan nämligen erbjuda sällsynt konkurrenskraftiga priser på de tjänster vi utför. 

Detta beror först och främst på effektivitet. Vi kan leverera väl utförd och fläckfri fönsterputs utan att det ska behöva ta särskilt lång tid. Anledningarna till att vi kan göra det är flera. Vår personal besitter mångårig erfarenhet och bred kompetens inom fönsterputs. Detta bidrar förstås oerhört mycket till effektiviteten. En annan komponent som gör att vi kan spara tid och kraft på våra projekt är de utomordentliga verktyg och medel vi använder oss av.06. Kan vi få ett kostnadsfritt förslag på fönsterputs?

Vi erbjuder ett gratis kostnadsförslag till alla. Fyll i vårt kontaktformulär nedan så återkommer vi så snart som möjligt! 

Det går också bra att kontakta oss via mail kundtjänst@pima.se eller telefon 0775-33 30 31.

 07. Vilka fördelar finns det med regelbunden fönsterputs?

Det finns stora fördelar med att ha regelbunden städning överhuvudtaget. Aldrig är fördelarna så tydliga som när det handlar om fönsterputs. Beroende på hur fastigheten, och fönstren, är lokaliserade kommer behovet att se någorlunda konstant ut. Ligger byggnaden nära havet, eller nära en hårt trafikerad väg? Då ökar sannolikt behovet av fönsterputs på grund av yttre påverkan. I dessa lägen kan det finnas anledning att komma överens om ett tätare intervall. Om fönstren däremot, i allt väsentligt, skyddas mot väder och vind minskar behovet. 

 Poängen är att fönsterputs alltid bör vara en tjänst som är:

1) Regelbunden, och med intervall som utgår ifrån det specifika behovet för de specifika fönstren som ska putsas.

2) Anpassningsbar, ifall det skulle visa sig att behovet är större eller mindre än vad man först trott.

Allt detta får du som väljer att anlita PIMA för fönsterputs. Vi ser till att jobbet blir gjort alldeles oavsett på vilket sätt det bör utföras. Det är våra kunders behov som styr våra tjänster, inte tvärtom.08. Vilka kompetenser har PIMA inom fönsterputs?

Professionalism kan ha många ansikten. Detta är förstås gemensamt för de allra flesta yrken, och fönsterputs är på inget sätt ett undantag. När du anlitar PIMA kan du räkna med ett professionellt arbete på alla sätt. Detta gäller oavsett vem du är eller vilken omfattning det fönsterprojekt du vill anlita oss för har. Det är på detta sätt vi har blivit ett av marknadens främsta företag inom just fönsterputs. En position vi är oerhört stolta över och som vi kommer se till att behålla under många år framöver.09. Är PIMA en certifierad städfirma?

Vi är ISO-certifierade för kvalitet enligt ISO 9001 och för miljö enligt ISO 14 001. Som auktoriserat serviceföretag är trygghet ett ledord för oss på PIMA. Den gäller både för oss själva som företag, för våra anställda och inte minst för våra kunder. Vi vill helt enkelt att alla som har med oss att göra ska känna sig på den säkra sidan – hela tiden. Vår personal täcks av ett kollektivavtal. Detta innebär att vi följer ett antal lagar och regler när det gäller anställningstrygghet och andra villkor.  

Vad gäller dig som kund så erbjuder vi alla, stora som små kunder, ett gott skyddsnät då vi anlitas för fönsterputs. Vi lämnar gärna referenser på tidigare arbeten vi utfört. Dessutom lämnar vi goda garantier på att det arbete inom fönsterputs vi säger att vi ska genomföra faktiskt genomförs. Detta är en självklarhet för oss. Slutligen vill vi också poängtera att vår PIMA är en välförsäkrad städfirma. Det innebär att både vi själva och våra kunder kan känna oss säkra om någonting mot förmodan skulle gå sönder då vi utför ett jobb.10. Erbjuder PIMA modern och miljövänlig fönsterputs?

PIMA är inte en städfirma som står stilla. Vi ser alltid till att utvecklas på alla sätt som ett företag i vår bransch kan utvecklas. Det är fundamental byggsten till varför vi funnits under så många år och ständigt växer i personalstyrka såväl som i popularitet. Vi vågar förändras. Fönsterputs är ett arbetsområde i vilket de hänt mycket sedan vi slog upp portarna till verksamheten. Vi ser till att följa denna utveckling och alltid anamma nya redskap och tillvägagångssätt. Allt för att göra våra tjänster, inom fönsterputs och annat, till de bästa miljövänliga och effektiva alternativen som kunderna kan hitta på marknaden.

11. Hur är det att vara kund hos PIMA vid fönsterputstjänst?

En god kundupplevelse är grundläggande för ett lyckat samarbete. Detta är inte något som är unikt för PIMA eller vår fönsterputs och andra städtjänster. Det är förstås något som går över alla serviceyrken och branscher. Man vill helt enkelt, oavsett vilken produkt eller tjänst man vill köpa, bli väl bemött. Detta är vi fullt införstådda med på PIMA och därför har vår verksamhet formats utifrån denna övertygelse.

 När du väljer att bli kund hos oss, vid fönsterputs eller annat, så kommer du få en god kundupplevelse. Denna upplevelse kommer att påbörjas redan när du tar kontakt med oss i ett initialt skede. Det spelar ingen roll om du representerar ett litet eller ett stort företag som behöver fönsterputs. Det spelar inte heller någon roll om du anlitar oss för ett stort uppdrag eller ett litet, regelbundet eller vid enstaka tillfälle. Hos oss blir du väl bemött. Svårare än så är det inte.12. Vad är hemligheten bakom våra goda kundrelationer?

Som sagt; Alla lyckade samarbeten vilar på goda kundrelationer. I förlängningen vilar alla goda kundrelationer, eller relationer överhuvudtaget för den delen, på bra dialog. Detta är vad du får när du väljer att ta hjälp av PIMA för fönsterputs. Från och med att du kontaktar oss till dess att arbetet är avslutat kommer vi att sträva efter ett så transparent samarbete som möjligt. Detta gäller både den muntliga kontakten och skriftliga uppgifter gällande arbetet. Vi håller de kostnader vi utlovat och ser till att alla villkor kring fönsterputsen införlivas.

Om frågor uppstår under arbetets gång så kan du snabbt och enkelt nå oss för att ställa dem. Det går smidigt att nå oss såväl över telefon och på email. Det gäller kunder till fönsterputs och/eller alla andra tjänster som PIMA erbjuder. Inga undantag.fönster- och fasadtvätt

Hur kan vi stå till tjänst?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Senaste från kunskapsbanken

En lokal med många gröna växter.

Blogg

Vad innebär begreppet Facility Service?

Blogg

I takt med att företagens behov utvecklas så blir Facility Service allt viktigare för att säkerställa en effektiv och välfungerande arbetsmiljö. PIMA djupdyker i vad facility service innebär.

Se alla inlägg