Säkerställd renhet – För renrum, sjukhus, datacenter och industri

Experter på säkerställd renhet i verksamhetskritiska miljöer - För en tryggare morgondag

desinfektion av händer - Facility services med PIMA

Säkerställd renhet för renrum, sjukhus, datacenter och industri

Att skapa trygga förutsättningar för människa, miljö och verksamhet. Ungefär så kan man sammanfatta säkerställd renhet. För många verksamheter är det helt avgörande att kunna garantera miljöer och utrymmen som är helt fria från föroreningar och kontamination.

Det kan handla om allt från dammkänsliga serverhallar och renrum för bioteknisk produktion till hygienkontrollerad livsmedelstillverkning. Säkerställd renhet är nödvändigt när verksamheten, medarbetarna eller naturen måste skyddas från mikroskopiskt små föroreningar. Därutöver kan vanliga kontorslokaler vara i behov av desinfektion för att få bukt med spridningen av influensa eller andra virus och bakteriella infektioner.

gröna blad - miljöansvar - Facility services med PIMA

Vi säkerställer inte bara renhet, utan även kvalitet och miljöansvar

På PIMA sätter vi alltid människa och miljö i första hand. Därför är vi kvalititetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Men vad betyder det egentligen? För dig innebär det trygghet i vetskapen att tjänsterna levereras enligt era kvalitetskrav, oavsett hur verksamheten ser ut. Det betyder också att vi tar ansvar för miljön och ständigt gör nya förbättringar för att uppnå ett hållbart samhälle.

rena händer

Kompletterande tjänster för verksamheten och dina medarbetare

Varje arbetsplats kräver sin unika service och det räcker inte att ha rena lokaler för att verksamheten ska gå runt. Fasader ska tvättas, receptioner bemannas, varuautomater fyllas på, arbetskläder tvättas, det ska diskas, autoklaveras och provtas. Allt måste helt enkelt bara funka för att du ska kunna lägga din dyrbara tid på kärnverksamheten. Vi på Pima gör allt för att garantera en trivsam och välfungerande arbetsplats, som speglar hur ni vill uppfattas av medarbetare och besökare. Därför erbjuder vi skalbara helhetslösningar som låter dig lägga allt ditt krut på driften, målen och lönsamheten. Vi fokuserar på din arbetsmiljö, så att du kan fokusera på ditt arbete.

Våra leveranser och mervärden

Engångsleverans

En kvalitetssäkrad tjänst som levereras en gång.

 • Yrkesutbildad personal
 • Egenkontroll av utfört arbete
 • Tydliga rutiner
 • ISO 9001 kvalitetscertifierat
 • Kollektivavtal
 • Dedikerad Service Manager
 • Kvalitetskontroll 4ggr/år
 • Professionella inköp av produkter och tjänster utanför kärnverksamheten

Abonnemang

Spara tid på att bevaka och få en personlig relation till serviceorganisationen.

 • Yrkesutbildad personal
 • Egenkontroll av utfört arbete
 • Tydliga rutiner
 • ISO 9001 kvalitetscertifierat
 • Kollektivavtal
 • Dedikerad Service Manager
 • Kvalitetskontroll 4ggr/år
 • Professionella inköp av produkter och tjänster utanför kärnverksamheten

Integrerad service

Få en integrerad FM leverans där ni har fullständig kontroll.

 • Yrkesutbildad personal
 • Egenkontroll av utfört arbete
 • Tydliga rutiner
 • ISO 9001 kvalitetscertifierat
 • Kollektivavtal
 • Dedikerad Service Manager
 • Kvalitetskontroll 4ggr/år
 • Professionella inköp av produkter och tjänster utanför kärnverksamheten

Från konsultation till bemannade funktioner

Du kan välja fritt mellan ett, flera eller samtliga av stegen som presenteras nedan. Vi erbjuder nämligen allt från enstaka kvalitetssäkrade tjänster till komplett Facility Management. Oavsett vad du väljer får du vår samlade expertkompetens på din arbetsplats – och Sveriges bästa service på köpet.

Steg 1

Konsultation

Vi har lång erfarenhet av att konsultera olika verksamheter om hur de ska jobba med renhet och hygienfrågor. Det kan handla om rutiner som behöver ses över, material som måste ändras, värden som ska kontrolleras eller att en ny microflora tillkommit. Vi kan även finnas med redan i designfasen för att optimera faciliteterna. Vi arbetar fram den bästa lösningen tillsammans med er och rådger alltid utifrån best practice och högsta rådande kunskapsnivå.

Steg 2

Välj bastjänst

Vad krävs för att din arbetsdag ska bli lite enklare? När du väljer en eller flera bastjänster underlättar vi ditt arbete genom att exempelvis utföra företagsstädning, sköta fastighetsservicen eller säkerställa renhet. Du kanske har full koll på dina basbehov men behöver extra kompetens vad gäller städ eller hygien. Eller så vill du bara få hjälp med att skapa en trivsam arbetsplats som du och dina medarbetare kan vara stolta över. Välj mellan single service eller löpande abonnemang.

Steg 3

Tilläggstjänster

När du valt dina bastjänster kan du enkelt lägga till specifika tjänster utifrån dina behov för att skapa din unika och kompletta företagsservice. Varför inte passa på att höja humör och välmående hos dina medarbetare? Vi kan se till att det alltid finns färsk frukt efter lunchträningen och riktigt gott kaffe till eftermiddagsfikat. Ju fler tjänster du väljer desto mer tid – och pengar – kommer du att spara.

Steg 4

Bemannade funktioner

Är kärnverksamheten viktig för dig? I så fall förtjänar du att lägga allt ditt fokus på den, medan vi avlastar dig med resterande uppgifter. Vi kan bemanna delar av verksamheten samtidigt som bas- eller tilläggstjänster utförs. Det kan handla om reception, vaktmästeri eller något helt annat som inte rör själva kärnverksamheten. Låt oss sköta inköp och volymer, redovisa kvalitetsnivåer och optimera processer – samtidigt som vår kompetens och genuina serviceglädje präglar din arbetsplats.

Kontakta oss

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes SunebringCountry Manager, Vileda

Facility Management.

Vad kan vi stå till tjänst med?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Relaterad läsning ur kunskapsbanken

Se alla inlägg