Städning sjukhus & kliniker

För en tryggare morgondag

PIMA säkerställer renheten på sjukhus och kliniker

Städning på sjukhus för minskad smittspridning och ökad trivsel

Är ni verksamma inom hälso- och sjukvård? Då är ni väl medvetna om vårdrelaterade infektioner och dess problematik. PIMA har över 40 års erfarenhet av säkerställande av renhet i verksamhetskritiska miljöer och arbetar systematiskt med att sänka risken för smittspridning. 

Vår rengöring och städning av sjukhus, kliniker och mottagningar ingår i det tjänsteutbud vi kallar Säkerställd renhet. Där samlar vi kunskap och erfarenhet från alla branscher mer verksamhetskritisk städning.

PIMA förebygger regelbundet smittspridningar

Är städning på sjukhus och kliniker verksamhetskritiskt?

På sjukhus, kliniker och mottagningar är städningen extremt verksamhetskritiskt med många riskfaktorer. Om städningen uteblir eller utförs på felaktigt sätt, så kan det få oerhörda konsekvenser för både patienter och vårdpersonal. Till en början kan det innebära en minskad trivsel och missnöjda kunder men framförallt kan det leda till spridning av patogena mikroorganismer med livshotande konsekvenser. 

När det är ett högt flöde och många människor vistas i lokalerna så uppkommer, ansamlas och sprids partiklar samt mikroorganismer via luft, utrustning och människor. Genom att låta PIMA sköta rengöring och städning så kan vi sköta det totala smittförebyggande arbetet och anpassa städningen efter er verksamhet.

Säkerställd renhet på sjukhus och kliniker

PIMA säkerställer renheten i era verksamhetskritiska miljöer, så ni kan fokusera på det som är viktigt för er!

Kontakta oss
läkare som håller stetoskop i handen

ISO certifierad städning på sjukhus och kliniker

Vi levererar ISO certifierad städning, rengöring och sanering enligt ISO 9001 och ISO 14001. Detta gäller även våra andra tjänster såsom leverans av förbrukningsmaterial, stödtjänster till verksamheten eller kontoret men även konsultation och utbildning inom städning och rengöring.

För att säkerställa att alla våra leveranser lever upp till certifieringen så utbildas de i PIMA-gruppens digitala yrkesskola. Yrkesskolan har erhållit priset Äpplet för sitt arbete med kompetensutveckling av branschen.

Städning sjukhus och kliniker för en säker verksamhet

Svensk standard för rengöring och städning för minskad smittspridning

Det är med glädje som vi mottagit SS 8760014:2017 den Svenska standarden för ”Rengöring och städning för minskad smittspridning inom hälso- och sjukvård”. Den kompletterar SIV väldigt väl. Standarden underlättar arbetet med att uppnå en väl fungerande städorganisation. Den är ett stöd vid både i egen regi men även vid upphandling av entreprenad, i utförandet av städtjänsten och vid kontrollen av utförandet. Liknande standard har funnits många år i Danmark men även inom traditionell lokalvård i Sverige genom SS 627801 även kallad Insta 800.

En lokalvårdare som PIMA anlitar. Ett lokalvårdsföretag med rätt kompetens.

Helhetslösning för verksamheten

Oavsett hur din arbetsplats ser ut är det företagets ansikte utåt, en del av er profilering. För att stärka det första intrycket är det viktigt att entrén än städad, fikat är redo i konferensrummet och att det finns kaffe, kalla drycker, frukt eller fika redo lagom till mötet. Allt detta är viktigt – vare sig du har ett kundbesök, ska hålla en workshop eller ha en spontan avstämning med kollegorna.

Genom att överlåta ansvaret till PIMA och kombinera säkerställandet med Facility Services, så frigörs tid till er kärnverksamhet. En trygg och professionell helhetslösning för er verksamhet.

Hur går det till?

Steg 1

Kontakta oss

Är ni intresserade av våra tjänster för sjukhus och kliniker? Fyll i era kontaktuppgifter nedan i formuläret så kontaktar en av våra säljare er inom kort. Det går även bra att kontakta oss via telefon 0775-33 30 11.

Steg 2

Platsbesök

Vi bokar in en tid för att besöka era lokaler och göra en noggrann genomgång av ert behov samt rådande förutsättningar. Om det redan finns SOPar och rutinbeskrivningar utformande utgår vi igenom dessa, annars kan vi utforma detta från grunden. Tillsammans med vårt team av experter tas ett förslag till lösning fram som säkerställer renheten i era lokaler. 

Därefter presenteras förslaget och tillsammans med er fastställs samarbetet. När ni är nöjda så bestämmer vi tillsammans vilket datum arbetet skall börja.

Steg 3

Tjänsten levereras

När samarbetet är fastställt så tar våra lokalvårdare över städningen i era lokaler enligt överenskommelse. Ni kan känna er trygga med att städningen lever upp till kraven som ställs på verksamhet och fokusera på det som är viktigt för er. Vi säkerställer renheten och får jobba med det vi gör bäst – processer för att kunna leverera en professionell lokalvårdstjänst. Mycket av arbetet märker ni inte av eftersom vi frigjort er från tiden det tar att behöva tänka på det.

arbete i kontorsmiljö

Hur kan vi stå till tjänst?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Senaste från kunskapsbanken

Se alla inlägg