Kontorsstädning

Kontorsstädning för en tryggare morgondag

Vårt städföretag skapar fräscha miljöer med tjänster som kontorsstädning

Värna om dina medarbetare

Hur nöjd är du egentligen med städningen på din arbetsplats idag? Blir papperskorgarna tömda i tid? Fylls toalettpappret på innan det tar slut? Detta är några av många faktorer som kan vara orsaker till minskad trivsel på kontoret. Faktorer som kan vara avgörande när det kommer till medarbetarnas hälsa men även prestation. En trivsam kontorsmiljö är viktigt för att dina medarbetare ska känna sig sedda och inspirerade när de tar steget in på arbetsplatsen. Där spelar kontorsstädning en viktig roll för att skapa trygghet och trivsel. I kombination med våra stödtjänster stärks upplevelsen med frukt, vending samt kaffe och andra drycker.

 

lokalvård som tar ett helhetsgrepp - kontorsstädning Göteborg

Anlita en professionell leverantör

Idag levererar PIMA professionell kontorsstädning till verksamheter runt om i hela Sverige inom både privat- och offentlig sektor. Våra olika kundtyper gör att våra experter besitter en bred kompetens när det kommer till att säkerställa en viss arbetsmiljö. Alla medarbetare utbildas regelbundet via vår digitala utbildningsplattform och är grunden till alla våra förstklassiga leveranser inom lokalvård, det är vi mycket stolta över!

kontorsstädning som säkerställer trivseln

Därför är det viktigt med bra kontorsstädning

I grund och botten handlar kontorsstädning om att uppfylla arbetsmiljökraven som innebär att personalen har en ren och säker arbetsplats. Ett rent och välstädat kontor med fräscha toaletter påverkar hur vi uppfattar en arbetsplats eller ett företag i stort vid besök. Det påverkar framförallt personalens motivation och prestationsförmåga – för att inte tala om välmående. Att hålla toaletter, fikarum och övriga gemensamma utrymmen rena är dessutom ett effektivt sätt att minska smittspridning – såväl som sjukfrånvaro – under influensatider.

ett välstädat konferensrum

Bra kontorsstädning ger nöjda medarbetare

På ett kontor där papperskorgarna alltid är fulla och disken aldrig tar slut kan det lätt bli irritationer i luften som i sin tur minskar trivseln på arbetsplatsen. Men med våra tjänster kring kontorsstädning gör vi det lättare för er att fokusera på det som är viktigt för er.  

Vill du läsa mer om vikten av att optimera arbetsmiljön och att städa kontoret kan du läsa detta blogginlägg där vi listar tre faktorer till stor trivsel på kontoret.

Vad ingår i kontorsstädning?

Vid kontorsstädning genomför vi en grundlig städning av era kontor och tillhörande gemensamma ytor. Vi utgår ifrån en standardiserad checklista som vi kan anpassa efter era behov och vad ni vill ska ingå. Här nedan ser du vad som brukar ingå:

Städning av kontor, konferensrum och korridorer

 • Ytor såsom skrivbord (inkl datorer), bokhyllor, fönsterbänkar, lister och lysknappar avtorkas. 
 • Dammtorkar lister.  
 • Plockar bort disk.
 • Vi plockar bort störande skräp från golven.
 • Alla papperskorgar töms.  
 • Torr/fukt moppar/dammsuger golven.

Städning av loungeutrymmen och pentry

 • Avtorkar pentryn utvändigt, diskbänk, bord och stolar. 
 • Avtorkar även alla fria ytor, dörrhandtag och lysknappar. 
 • Dammtorkar lister. 
 • Alla papperskorgar töms.
 • Torr/fukt moppar/dammsuger golven. 

Städning av toaletter och omklädningsrum

 • Wc, handfat, duschväggar och speglar rengörs. 
 • Områdena runt handfatet och toaletten avfläckas. 
 • Dörrhandtag och lysknappar avtorkas. 
 • Toalettmaterial fylls på. 
 • Alla papperskorgar töms. 
 • Fukttorkar golven. 

 

Professionellt städföretag i Stockholm som utför storstädning och lokalvård

Professionell kontorsstädning med utbildad personal

För att säkerställa att alla leveranser av kontorsstäd uppfyller myndighetskrav och våra standardiserade rutiner så utbildas personalen i vår digitala yrkeshögskola. På så sätt kan vi garantera att kunskapsnivån hos vår personal är hög och serviceglädjen genuin. Hos oss får du ett professionellt bemötande på alla plan, samtidigt som resultatet på kontorsstädningen lever upp till förväntningarna.

Vi på PIMA jobbar för en arbetsplats där alla medarbetare ska känna sig sedda, hörda och uppskattade. Vi har en öppen kommunikation och detta bidrar till en utveckling hos både individen och företaget. Förutom vårt fokus på individen så har vi ett tydligt ledarskap och standardiserat arbetssätt. Med tydliga avtal och instruktioner ser vi till att du känner dig trygg när du anlitar oss för kontorsstädning. 

Hur går det till?

Från förfrågan till leverans, en lokalvårdslösning som förenklar din vardag.

Steg 1 - Kontakta oss

Är det dags att se över kontorsstädningen i era lokaler? Klicka på kontakta oss eller fyll i formuläret längre ner på sidan. En av våra säljare kontaktar sedan dig och gör en kundanalys.

Steg 2 - Platsbesök

Här kommer vi ut till dig som kund för att förstå och identifiera era behov. Därefter presterar säljaren en offert till dig som ansvarig.

Steg 3 - Kontorsstädningen levereras

När ni accepterat vår offert är det dags att kicka igång kontorsstädningen. Vår personal kommer till era lokaler enligt överenskommelse och levererar en professionell samt auktoriserad kontorsstädning. 

Kontorsstädning som stödjer kärnverksamheten

Ta reda på vilken lokalvårdslösning som skulle stödja er verksamhet på bästa sätt!

Kontakta oss
lokalvård med yrkesutbildad personal

Yrkesutbildad personal

För att utforma en hållbar och långsiktig lokalvårdslösning är det viktigt för oss att skapa de bästa förutsättningarna för dig som kund men även för våra egna medarbetare. Våra medarbetare utbildas i PIMA-gruppens egna digitala utbildningsplattform som lever upp till de krav som ställs enligt SRY, Servicebranschens Yrkesnämnd. Detta gör vi för att säkerställa att all vår personal utför lokalvård i era lokaler enligt vårt ledningssystem. Som auktoriserat serviceföretag har alla våra medarbetare har även kollektivavtal vilket är en trygg för våra anställda och dig som kund. 

Allt detta gör vi för att tillsammans kunna utforma den innovativa arbetsmiljön som er verksamhet förtjänar. Det kommer i sin tur även attrahera och motivera framtida anställda att vilja jobba för just ert företag. En trygg och hållbar lokalvårdslösning som främjar verksamheten.

grön lokalvård

Hållbar lokalvård

PIMA värnar om att minska både vårt eget och våra kunders klimatavtryck. Detta gör vi genom något vi kallas för “Hållbart företagande”. För att se till att våra lokalvårdsleveranser alltid håller högsta nivå är vårt ledningssystem ISO-certifierat för miljö och kvalitet. Vi jobbar ständigt för att värna om miljön genom att minska vår klimatpåverkan.

trivsamma arbetsmiljöer med professionell kontorsstädning

Trivseltjänster och arbetsplatssupport som stärker medarbetarna

Oavsett hur din arbetsplats ser ut är det företagets ansikte utåt och verksamhetens hjärta. För att du ska vara fri att göra ditt jobb behöver allt runt omkring flyta på som det ska. Förutom att er kontorsstädning ska fungera så vill många att det finns ett gott kaffe, kalla drycker och frukt eller chokladbit lagom till mötet. Vår arbetsplatssupport levererar professionell serviceorganisation för alla era unika behov och önskemål.  

Allt detta är viktigt – vare sig du ska ta emot kunder, hålla en workshop eller ha en spontan avstämning med kollegorna. Läs här om våra Facility Services som tillsammans med kontorsstädning bildar en helhetslösning för arbetsplatsen och verksamheten.

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes SunebringCountry Manager, Vileda

arbete i kontorsmiljö

Vad kan vi stå till tjänst med?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Vad kostar en bra kontorsstädning?

Vad är priset för en bra kontorsstädning? Här är två prisexempel på en kontorsstädning. Det går naturligtvis bra att använda kontakta oss angående städning av större lokaler också, det största objekt PIMA städar just nu är över 20.000 kvm. 

Prisexempel 1

Företaget AB
Abonnera på kontorsstädning
Yta: 400 m2
Anställda: 25 st

3 gånger per vecka
(grundnivå, passar de flesta)

1 städning per vecka av kontor, konferens samt liknande rum.
2 städningar per vecka av entré, kapprum och korridorer.
3 städningar per vecka av WC, kök och matsal.

7511 kr / månad (exkl moms)

Prisexempel 2

Företaget AB
Abonnera på kontorsstädning
Yta: 400 m2
Anställda: 25 st

5 gånger per vecka 
(utökad nivå – för de som kräver lite extra)

1 städning per vecka av kontor, konferens samt liknande rum.
3 städningar per vecka av entré, kapprum och korridorer.
5 städningar per vecka av WC, kök och matsal.

10 367 kr / månad (exkl moms)

Relaterad läsning ut kunskapsbanken

Se alla inlägg