Kontorsstädning för en renare och härligare arbetsmiljö

Professionell kontorsstädning för en friskare framtid: Garantera en ren, säker och välmående arbetsplats - Välj PIMA för kontorsstädning med hållbara resultat

Ett gäng kollegor som skrattar över en lunch på kontoret

Vår kontorsstädning gör skillnad

PIMAs kontorsstädningstjänst erbjuder en omfattande rengöring av ert kontor och dess gemensamma utrymmen, med utgångspunkt från en standardiserad checklista som kan skräddarsys för att möta era specifika behov.

Tjänsten inkluderar:

 • Kontorsrum, konferensrum och korridorer: Avtorkning av skrivbord, inklusive datorer, bokhyllor, fönsterbänkar, lister och lysknappar. Dammtorkning av lister, borttagning av disk och skräp från golven, tömning av papperskorgar, samt torr- eller fuktmoppning och dammsugning av golven.
 • Loungeutrymmen och pentry: Rengöring av pentryn, diskbänkar, bord och stolar, samt avtorkning av alla fria ytor, dörrhandtag och lysknappar. Inkluderar även dammtorkning av lister, tömning av papperskorgar, och torr- eller fuktmoppning samt dammsugning av golven.
 • Toaletter och omklädningsrum: Städning av wc, handfat, duschväggar och speglar. Avfläckning av områden runt handfat och toalett, avtorkning av dörrhandtag och lysknappar, påfyllning av toalettmaterial, tömning av papperskorgar och fukttorkning av golven.

 

Genom att använda vår tjänst säkerställer ni en ren och trivsam arbetsmiljö för både personal och besökare, läs vårt blogginlägg om varför ett rent kontor är så viktigt. Förstärk kontorsstädningen –  Facility Service.

 

Pimas lokalvårdare städar och gör rent

Anlita en professionell leverantör

PIMA levererar professionell kontorsstädning till verksamheter runt om i hela Sverige inom både privat- och offentlig sektor. Våra olika kundtyper gör att våra experter besitter en bred kompetens när det kommer till att säkerställa en viss arbetsmiljö. Alla medarbetare utbildas regelbundet via vår digitala utbildningsplattform och är grunden till alla våra förstklassiga leveranser inom lokalvård, det är vi mycket stolta över.

Vår strävan att alltid erbjuda marknadsledande lösningar inom kontorsstädning, satsar PIMA på att implementera de senaste teknikerna och innovationerna inom branschen. Genom att hålla oss ständigt uppdaterade om och anamma ny teknologi, kan vi erbjuda tjänster som inte bara är mer effektiva, utan också mer miljövänliga och anpassningsbara till varje unikt kundbehov. Vårt fokus ligger på att använda avancerade städutrustningar och smarta städsystem som möjliggör minskad användning av kemikalier och vatten, samtidigt som de bibehåller en hög standard på renlighet och hygien.

Denna teknikdrivna inställning till kontorsstädning gör det möjligt för oss att erbjuda skräddarsydda städlösningar som är optimerade för effektivitet och miljöpåverkan, oavsett om det handlar om daglig underhållsstädning, djuprengöring, eller specialiserade städtjänster. Med en grund i vetenskap och innovation fortsätter vi att utforska nya metoder för att förbättra våra tjänster och säkerställa att våra kunder alltid får tillgång till det bästa inom modern lokalvård.

Genom att kombinera vår breda kompetens och regelbundna utbildningar med de senaste teknologierna inom kontorsstädning, stärker vi vårt löfte om att leverera exceptionell service och stödja våra kunders strävan efter en renare, hälsosammare och mer hållbar arbetsmiljö. Hos PIMA är vi inte bara stolta över vårt arbete; vi är också dedikerade till att ständigt driva branschstandarden framåt, för våra kunders och miljöns skull.

Två män i kostym som skakar hand.

Därför är kontorsstädning en viktig investering

Kontorsstädning är fundamentalt för mer än bara att uppfylla arbetsmiljökrav; det är avgörande för att skapa en positiv, produktiv och hälsosam arbetsmiljö. Ett rent och välordnat kontor med fräscha faciliteter bidrar inte bara till en positiv uppfattning om företaget från både anställdas och besökares sida, utan spelar även en kritisk roll i att förbättra personalens motivation, produktivitet och övergripande välbefinnande.

En välstädad arbetsplats ger tydliga signaler om professionalism, omsorg och företagets värderingar, vilket kan förstärka företagskulturen och stärka varumärkets image. Dessutom, i tider där hälsa är i fokus, är regelbunden och grundlig städning av toaletter, pausutrymmen och gemensamma ytor avgörande för att minska risken för smittspridning av vanliga sjukdomar, som influensa, vilket i sin tur kan leda till minskad sjukfrånvaro och säkerställa kontinuitet i verksamheten.

Utöver de uppenbara hälsofördelarna bidrar en ren arbetsmiljö till att minska stress och mental belastning bland personalen. Det är bevisat att en stökig och oorganiserad arbetsplats kan öka stressnivåerna och negativt påverka mental hälsa. Genom att investera i regelbunden och noggrann kontorsstädning investerar företaget därmed också i sina anställdas mentala och fysiska välbefinnande, vilket är avgörande för att bygga ett starkt, hälsosamt och motiverat team.

Vad ingår i kontorsstädning?

Vid kontorsstädning genomför vi en grundlig städning av era kontor och tillhörande gemensamma ytor. Vi utgår ifrån en standardiserad checklista som vi kan anpassa efter era behov och vad ni vill ska ingå. Här nedan ser du vad som brukar ingå:

Städning av kontor, konferensrum och korridorer

 • Ytor såsom skrivbord (inkl datorer), bokhyllor, fönsterbänkar, lister och lysknappar avtorkas. 
 • Dammtorkar lister.  
 • Plockar bort disk.
 • Vi plockar bort störande skräp från golven.
 • Alla papperskorgar töms.  
 • Torr/fukt moppar/dammsuger golven.

Städning av loungeutrymmen och pentry

 • Avtorkar pentryn utvändigt, diskbänk, bord och stolar. 
 • Avtorkar även alla fria ytor, dörrhandtag och lysknappar. 
 • Dammtorkar lister. 
 • Alla papperskorgar töms.
 • Torr/fukt moppar/dammsuger golven. 

Städning av toaletter och omklädningsrum

 • Wc, handfat, duschväggar och speglar rengörs. 
 • Områdena runt handfatet och toaletten avfläckas. 
 • Dörrhandtag och lysknappar avtorkas. 
 • Toalettmaterial fylls på. 
 • Alla papperskorgar töms. 
 • Fukttorkar golven. 

 

Hur går det till?

Från förfrågan till leverans, en lokalvårdslösning som förenklar din vardag.

Steg 1 - Kontakta oss

Är det dags att se över kontorsstädningen i era lokaler? Klicka på kontakta oss eller fyll i formuläret längre ner på sidan. En av våra säljare kontaktar sedan dig och gör en kundanalys.

Steg 2 - Platsbesök

Här kommer vi ut till dig som kund för att förstå och identifiera era behov. Därefter presterar säljaren en offert till dig som ansvarig.

Steg 3 - Kontorsstädningen levereras

När ni accepterat vår offert är det dags att kicka igång kontorsstädningen. Vår personal kommer till era lokaler enligt överenskommelse och levererar en professionell samt auktoriserad kontorsstädning. 

Kontorsstädning som stödjer kärnverksamheten

Ta reda på vilken lokalvårdslösning som skulle stödja er verksamhet på bästa sätt!

Kontakta oss
PIMA levererar fönsterputs med repteknik

Yrkesutbildad personal

För att utforma en hållbar och långsiktig lokalvårdslösning är det viktigt för oss att skapa de bästa förutsättningarna för dig som kund men även för våra egna medarbetare. Våra medarbetare utbildas i PIMA-gruppens egna digitala utbildningsplattform som lever upp till de krav som ställs enligt SRY, Servicebranschens Yrkesnämnd. Detta gör vi för att säkerställa att all vår personal utför lokalvård i era lokaler enligt vårt ledningssystem. Som auktoriserat serviceföretag har alla våra medarbetare har även kollektivavtal vilket är en trygg för våra anställda och dig som kund. 

Allt detta gör vi för att tillsammans kunna utforma den innovativa arbetsmiljön som er verksamhet förtjänar. Det kommer i sin tur även attrahera och motivera framtida anställda att vilja jobba för just ert företag. En trygg och hållbar lokalvårdslösning som främjar verksamheten.

Grön växt vid fönster

Hållbar lokalvård

PIMA är djupt engagerade i att aktivt minska både vårt eget och våra kunders klimatavtryck, ett åtagande vi sammanfattar under begreppet ”Hållbart företagande”. Genom detta tillvägagångssätt integrerar vi miljömässiga hänsyn och hållbarhetsprinciper i alla aspekter av vår verksamhet, från lokalvård till affärsstrategier.

Vår strävan efter hållbarhet stöds av att vårt ledningssystem är ISO-certifierat för både miljö (ISO 14001) och kvalitet (ISO 9001). Dessa certifieringar är ett tydligt bevis på vårt engagemang för att upprätthålla högsta möjliga standarder inom miljövård och tjänstekvalitet, samtidigt som vi kontinuerligt söker efter nya sätt att förbättra och minska vår påverkan på planeten.

För att ytterligare minska vår klimatpåverkan har vi implementerat en rad hållbara praktiker i vår verksamhet. Detta inkluderar allt från att använda miljövänliga rengöringsmedel och material till att optimera våra transportvägar för att minska utsläppen. Vi fokuserar även på utbildning och medvetenhet bland våra anställda om vikten av hållbara arbetsmetoder och hur varje individ kan bidra till våra miljömål.

Vi tror starkt på att genom att minska vår klimatpåverkan inte bara skyddar vi miljön, men vi bidrar också till en mer hållbar framtid för våra kunder och samhället i stort. Genom att välja PIMA som partner, stöder våra kunder aktivt en grönare och mer ansvarsfull affärsmodell, vilket bidrar till deras egna mål för hållbarhet och klimatneutralitet.

Att värna om miljön är en kontinuerlig process, och vi på PIMA är hängivna åt att ständigt utforska nya och innovativa sätt att minska vår och våra kunders klimatpåverkan. Tillsammans strävar vi mot en renare, grönare och mer hållbar framtid.

Kollegor i härlig diskussion

Trivseltjänster och arbetsplatssupport som stärker medarbetarna

Oavsett hur din arbetsplats ser ut är det företagets ansikte utåt och verksamhetens hjärta. För att du ska vara fri att göra ditt jobb behöver allt runt omkring flyta på som det ska. Förutom att er kontorsstädning ska fungera så vill många att det finns ett gott kaffe, kalla drycker och frukt eller chokladbit lagom till mötet. Vår arbetsplatssupport levererar professionell serviceorganisation för alla era unika behov och önskemål.  

Allt detta är viktigt – vare sig du ska ta emot kunder, hålla en workshop eller ha en spontan avstämning med kollegorna. Facility Service tillsammans med kontorsstädning bildar en helhetslösning för arbetsplatsen och verksamheten.

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes SunebringCountry Manager, Vileda

arbete i kontorsmiljö

Vad kan vi stå till tjänst med?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Vad kostar en bra kontorsstädning?

Vad är priset för en bra kontorsstädning? Här är två prisexempel på en kontorsstädning. Det går naturligtvis bra att använda kontakta oss angående städning av större lokaler också, det största objekt PIMA städar just nu är över 20.000 kvm. 

Prisexempel 1

Företaget AB
Abonnera på kontorsstädning
Yta: 400 m2
Anställda: 25 st

3 gånger per vecka
(grundnivå, passar de flesta)

1 städning per vecka av kontor, konferens samt liknande rum.
2 städningar per vecka av entré, kapprum och korridorer.
3 städningar per vecka av WC, kök och matsal.

7511 kr / månad (exkl moms)

Prisexempel 2

Företaget AB
Abonnera på kontorsstädning
Yta: 400 m2
Anställda: 25 st

5 gånger per vecka 
(utökad nivå – för de som kräver lite extra)

1 städning per vecka av kontor, konferens samt liknande rum.
3 städningar per vecka av entré, kapprum och korridorer.
5 städningar per vecka av WC, kök och matsal.

10 367 kr / månad (exkl moms)

Relaterad läsning ut kunskapsbanken

En lokal med många gröna växter.

Blogg

Vad innebär begreppet Facility Service?

Blogg

I takt med att företagens behov utvecklas så blir Facility Service allt viktigare för att säkerställa en effektiv och välfungerande arbetsmiljö. PIMA djupdyker i vad facility service innebär.

Se alla inlägg

Vi erbjuder kontorsstädning över hela Sverige