Städning datacenter

För en tryggare morgondag

Person som känner sig säker efter städning datacenter

Städning som säkerställer drift och minimerar avbrott i datacenter och datahallar

Du som är verksam inom en bransch där datacenter, datahall eller serverhall är kärnan, vet vad konsekvenserna av ett driftfel eller avbrott kan bli. Städning, rengöring och sanering av dessa miljöer med tillhörande utrymmen för el och ventilation är därför extremt verksamhetskritiskt. Utrymmena är extra känsliga för smuts, elektrostatisk urladdning (ESD), partiklar och andra fysikaliska riskfaktorer som kan störa driften. 

Sedan 1978 har PIMA säkerställt renheten i datacenter med teknisk städning, rengöring och sanering. Vi kan snabbt identifiera riskerna i ett datacenter och har gedigen kunskap om förebyggande samt faktiska åtgärder om olyckan skulle vara framme.Städning datacenter - PIMA säkerställer den verksamhetskritiska miljön

Gedigen erfarenhet och kompetens

I över 45 år har vi levererat professionell städning, rengöring, sanering samt konsultativa tjänster utifrån Best Practise. Vilket gjort att vi idag kunskapsledande när det kommer till att säkerställa renheten i verksamhetskritiska miljöer. Vår erfarenhet genomsyrar hela PIMAs verksamhet när det kommer till kompetens samt utbildning hos de medarbetare som säkerställer renheten i datacenter. 

Det märks även i valet av de ESD-klassade medel och material som används, HEPA filtrerade maskiner samt de tydliga och validerade metoder och tillhörande instruktioner som vi använder i vårt arbete. Klicka här för att läsa mer våra städrutiner för ESD-klassade datacenter.

Vi säkerställer renheten, så du kan fokusera på det som är viktigt för dig.

Lokalvård som förhindrar avbrott och ekonomiska förluster

Genom att arbeta med förebyggande städning och rengöring, med rätt underhåll och vår skadejour som finns till hjälp med sanering när olyckan är framme så kan vi förhindra avbrott och ekonomiska förluster i er verksamhet. Dessa tjänster kundanpassad efter ert datacenter, datahall eller serverhall för att uppnå rätt hygienklass. Här kan ni läsa mer om vårt tjänsteutbud.

Kontakta oss
Person i datacenter

ISO certifierad städning i datacenter och datahallar

Som auktoriserat serviceföretag är alla våra tjänster är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt 14001. I vår egen digitala utbildningsplattform utbildas all personal för att säkerställa att våra leveranser sker professionellt och enligt bestämda processer. 

När våra experter jobbar i era datahallar kan ni luta er tillbaka och vara säkra på att allt sköts som det ska. Genom en regelmässig rengöring, städning och sanering så undviker ni att damm och partiklar samt kemiska dofter bildas i lokalen som ofta är vanliga orsaker till driftstopp eller hårdvara som går förlorad. Med en regelbunden lokalvård besvarar vi miljöernas funktion och tänker på den faktiska kostnaden för er verksamhet.

häller upp kaffe

Helhetslösningar för verksamheten

Oavsett hur din arbetsplats ser ut är det företagets ansikte utåt, en del av er profilering. För att stärka det första intrycket är det viktigt att entrén än städad, fikat är redo i konferensrummet och att det finns kaffe, kalla drycker, frukt eller fika redo lagom till mötet. Allt detta är viktigt – vare sig du har ett kundbesök, ska hålla en workshop eller ha en spontan avstämning med kollegorna. 

Genom att överlåta ansvaret till PIMA och kombinera säkerställandet med Facility Services, så frigörs tid till er kärnverksamhet. En trygg och professionell helhetslösning för er verksamhet.

Hur går det till?

Steg 1

Kontakta oss

Är ni intresserade av våra tjänster för sjukhus och kliniker? Fyll i era kontaktuppgifter nedan i formuläret så kontaktar en av våra säljare er inom kort. Det går även bra att kontakta oss via telefon 0775-33 30 11

 

Steg 2

Platsbesök

Vi bokar in en tid för att besöka era lokaler och göra en noggrann genomgång av ert behov samt rådande förutsättningar. Om det redan finns SOPar och rutinbeskrivningar utformande utgår vi igenom dessa, annars kan vi utforma detta från grunden. Tillsammans med vårt team av experter tas ett förslag till lösning fram som säkerställer renheten i era lokaler. 

Därefter presenteras förslaget och tillsammans med er fastställs samarbetet. När ni är nöjda så bestämmer vi tillsammans vilket datum arbetet skall börja.

Steg 3

Lokalvården levereras

När samarbetet är fastställt så tar våra lokalvårdare över städningen i era lokaler enligt överenskommelse. Ni kan känna er trygga med att städningen lever upp till kraven som ställs på verksamhet och fokusera på det som är viktigt för er. Vi säkerställer renheten och får jobba med det vi gör bäst – processer för att kunna leverera en professionell lokalvårdstjänst. Mycket av arbetet märker ni inte av eftersom vi frigjort er från tiden det tar att behöva tänka på det.

arbete i kontorsmiljö

Hur kan vi stå till tjänst?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Vanliga frågor vid städning av datacenter

01. Är städning och rengöring av datacenter, datahall och serverhall verksamhetskritiskt?

Ja. Städning och rengöring av datacenter, datahallar och serverhallar är verksamhetskritiskt. Det beror på att utrymmena är extra känsliga för smuts, damm, partiklar, elektrostatisk urladdning (ESD), partiklar och andra fysikaliska riskfaktorer som kan störa driften.

02. Hur ofta bör ett datacenter, datahall eller serverhall städas?

Ett datacenter bör rengöras och städas regelbundet för att undvika driftstörning, avbrott eller förlust av data. Regelmässig städning av ytorna runt datacentret bör ske regelmässigt och teknisk städning rekommenderar vi sker kvartalsvis, månadsvis eller årsvis. Kontakta oss via formuläret nedan för att ta reda på den bästa lösningen för er.

03. Hur värnar du om golvet i ett datacenter?

Genom att regelbundet vårda golven med polish framtagen för känsliga miljöer, så bildas ett skyddande lager som förhindrar statisk elektricitet som kan slå ut känsliga komponenter i hallen.

04. Erbjuder ni jour för städning av datacenter?

Ja, det gör vi! Vår jour finns tillgänglig för sanering 24 timmar om dygnet, året runt om olyckan är framme. Vi förstår vikten av att er verksamhet fungerar som den ska. 

Senaste från kunskapsbanken

Se alla inlägg