Städning renrum

Renrumsstädning banar väg för en ljusare framtid - Städningen i våra renrum är hjärtat i många produktionsprocesser, där varje detalj räknas. Damm, partiklar och föroreningar har ingen plats här. Vi engagerar oss helhjärtat för att din renrumsstädning håller högsta möjliga standard, säkerställer oavbruten kvalitet och skapar ett tryggare imorgon för oss alla.

Så här arbetar vi med städning av renrum:

Hur arbetar PIMA med renrum

Klicka på play för att starta videon.

PIMA säkerställer verksamheter vid städning av renrum

Vad innebär städning av renrum och kontrollerade miljöer?

För att en trygghet ska infinna sig i er renrumsmiljö krävs garantier för en god hygien och att renrummet befinner sig i rätt renhetsklass. Genom att följa seder och bruk för en god kontaminationskontroll och Best Practise kan vi minska uppkomst, ansamling och spridning av partiklar, fysikaliska riskfaktorer, ESD och mikroorganismer. När renrummet är säkerställt och fritt från från föroreningar samt kontamination skapar vi trygga förutsättningar för människan, miljön och verksamheten.

Säkerställer renheten vid städning renrum

Renrumsstädning utformad av Sveriges främsta experter

Vi och våra lokalvårdare förstår vikten av styrda processer och validerade rutiner för städning av renrum. Tillsammans med de främsta experterna har vi utvecklat ett komplett tjänsteutbud för säkerställd renhet i renrum och kontrollerade miljöer. PIMA är idag marknadsledande i Sverige vid städning av renrum och kontrollerade miljöer. Med tydliga avtal, processer och rutinbeskrivningar kan du försäkra dig om att arbetet sker på era villkor och enligt överenskommelse. All personal utbildas även inom sitt område genom PIMAs digitala utbildningsplattform.

 

 

 En partner som stödjer och frigör tid till verksamhetens alla delar

Med våra helhetslösningar – från kunskap till utförande, från byggstädning i projekt till komplett outsourcing av säkerställd renhet – är vi er partner vid städning av renrum. Vår experter finns med från idéstadiet tills det att anläggningen är i drift.

Kontakta oss
PIMA säkerställer Life Science miljöer

Renrumsstädning för alla verksamheter

Som ledande aktör inom branschen utför vi idag renrumsstädning och städning med god kontaminationskontroll i flera olika industrier och verksamheter. Våra experter levererar renrumsstädning i allt från operationsrum, produktion och utveckling av läkemedel och bioteknik, djursjukvård, inom optisk industri, mikroelektronik och halvledarindustrin samt aseptisk produktion. Samma seder och bruk tillämpas men rutiner och tillvägagångssätt anpassas efter ert renrum, oavsett utformning har vi lösningen för er!

Städning renrum - för verksamhetskritiska miljöer

ISO certifierade och auktoriserade

Sedan 1996 är PIMA kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och ISO14001 för städning av renrum och kontrollerade miljöer. Kvalitetscertifieringen enligt ISO 9001 innebär att vi städar renrum och kontrollerade miljöer enligt era kvalitetskrav, oavsett om er verksamhet styrs av GXP (gäller alla underområden inom Good Manufacturing Practice), HACCP, ISO 14644, Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Food and Drug Administration, (FDA), Jordbruksverket, Länsstyrelsen eller övriga lagar och kundkrav.

kaffekopp

En helhetslösning för renrummets alla delar

Oavsett hur er arbetsmiljö ser ut, så är den en del av företagets profilering. För att ni i verksamheten ska kunna fokusera på det som är viktigt för er behöver övriga funktioner fungera. Papperskorgarna ska tömmas, fikarummet städas och det ska finnas ett gott kaffe, kalla drycker och frukt eller chokladbit lagom till mötet. Allt detta är viktigt – vare sig ni ska ta emot kunder, hålla en workshop eller ha en spontan avstämning med kollegorna. Genom att ta hjälp av PIMAs Facility Services kan de tillsammans med säkerställd renhet skapa en helhetslösning för arbetsplatsen och verksamheten.

Ett skrivbord vid ett stort fönster med en laptop på.

Sagt om oss

PIMA ställer alltid upp med bra service och kort varsel. Det arbetet som dom gör åt oss är både våra kunder och vi väldigt nöjda med.

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes Sunebring

Country Manager

Flexibilitet och Kunskap. Med kort varsel behöver vi dra ner eller utöka resurser på t ex lager. Kunskap om krav och regelverk inom läkemedelsindustrin.

Hög kvalitet. Genomtänkta processer. Seriöst.

Vill man ha den bästa tänkbara servicen, expertisen och tilliten till ett företag är Pima ett självklart val. Sedan start har Pima levererat och uppfyllt våra önskningar och behov. Personalen är fantastisk och gör sitt yttersta för att hjälpa till. Vi kan inte tänka oss några andra än Pima! Ni är bäst, tack!!!!

Michaela Fröberg

Office Manager Gears of Leo

Vanliga frågor om städning i renrum

01. Vad är ett renrum?

Ett renrum är en förutsättning för att kunna producera och tillverka men även bedriva forskning. Ett renrum har extremt låga halter av bland annat damm, mikrofiber, luftburna mikrober.  02. Vad innebär begreppet Säkerställd renhet?

Som ordet antyder, syftar det till att säkerställa renheten i verksamhetskritiska miljöer. Mer konkret handlar det om att skapa trygga förutsättningar för människan, verksamheten och miljön.

03. Hur säkerställer PIMA renheten i ett renrum?

När PIMA säkerställer renheten i ett renrum så anpassas rutiner och tillvägagångssätt utifrån miljöns syfte och funktion. Vi utför städning, rengöring och sanering baserat på verksamhetens behov. Detta för att kunna uppnå en god hygien och rätt renhetsklass i exempelvis ett renrum eller en annan kontrollerad miljö.

På så sätt minskar uppkomst, ansamling och spridning av partiklar, fysikaliska riskfaktorer, ESD (elektrostatisk urladdning) och mikroorganismer. En god och regelbunden kontaminationskontroll resulterar även i säkra miljöer för verksamheten.

04. Erbjuder ni konsultation vid städning av renrum?

Vid byggnation av ett nytt renrum eller om ni vill se över befintliga rutiner erbjuder vi konsultation. Som kunskapsledande inom branschen vet våra experter exakt vad som krävs för att säkerställa renheten i ert renrum.

arbete i kontorsmiljö

Vad kan vi stå till tjänst med?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Relaterad läsning ur kunskapsbanken

En lokal med många gröna växter.

Blogg

Vad innebär begreppet Facility Service?

Blogg

I takt med att företagens behov utvecklas så blir Facility Service allt viktigare för att säkerställa en effektiv och välfungerande arbetsmiljö. PIMA djupdyker i vad facility service innebär.

Se alla inlägg