Repteknik för fönsterputs i Stockholm : PIMA

Repteknik vid fönsterputs i Stockholm: Expertrengöring av fönster med repteknik – Tryggt, kvalitetssäkert och lokalanpassat

Vad innebär repteknik vid fönsterputs?

Repteknik vid fönsterputs innebär användningen av specialiserad klätterutrustning och rep för att utföra fönsterrengöring på höga eller svåråtkomliga byggnader. Denna metod gör det möjligt för professionella fönsterputsare att säkert nå och rengöra fönster på höjder utan behov av ställningar eller lyftplattformar, vilket erbjuder en effektiv och flexibel lösning för fönsterputsning på platser där traditionella metoder inte är genomförbara.

Mer än bara rena fönster

När dina medarbetare tar steget in på kontoret, är det viktigt att de känner sig motiverade och fyllda med energi. Rena fönster spelar en stor roll i detta, då de inte bara erbjuder en behaglig utsikt utan även bidrar till en positiv och trivsam arbetsmiljö. Solstrålar som filtreras genom rena fönster kan snabbt sprida en varm och inbjudande känsla genom hela verksamheten. Dessutom, utöver att stärka medarbetarnas första intryck av arbetsplatsen, sänder nyputsade fönster även välkomnande signaler till förbipasserande samt besökande kunder och samarbetspartners. Genom att välja repteknik för fönsterputsning säkerställs inte bara renhet och klarhet; det är ett löfte om en inspirerande och välkomnande arbetsplats för alla.

PIMA levererar fönsterputs med repteknik

Trygg säker och effektiv fönsterputs med repteknik

PIMA levererar repteknik vid fönsterputs till små som stora företag oavsett verksamhet. Våra specialister besitter omfattande kunskap och utbildning för att erbjuda den ultimata fönsterputsningen som är både kostnadseffektiv och skonsam mot miljön.

Hur går det till?

Genom att använda repteknik, en avancerad metod där våra tekniker säkert och effektivt använder sig av rep och sele för att nå svårtillgängliga ytor och fönster på höga höjder, kan vi garantera en oöverträffad kvalitet på vårt arbete.

Denna tjänst inkluderar en fullständig bedömning av objektet för att säkerställa rätt teknik och säkerhetsåtgärder, noggrann rengöring av fönsterytor med miljövänliga rengöringsmedel och slutligen, en detaljerad kontroll för att säkerställa perfekt resultat. När vi putsar dina fönster kan du känna dig trygg med att vi levererar service och ett resultat som är i världsklass.

3 anledningar till att välja PIMA för repteknik vid fönsterputs

Kvalitetsgaranti

  • Trevligt och professionellt bemötande 
  • För oss är det viktigt att du som kund är nöjd. Om situation uppstår där du ej är nöjd med leverans, sker en snabb åtgärd 

Professionell leverantör

Tryggt val

  • Synliga ID-kort och logotyper
  • Kollektivavtal/försäkrade medarbetare
  • Ansvars- och nyckelförsäkring via Trygg Hansa
  • ISO 9001-certifierade för kvalitet
  • ISO 14001-certifierade för miljö
  • Ett av Sveriges äldsta familjeföretag i branschen, grundat 1978
  • PIMA tar ett stort samhällsansvar 

PIMA levererar professionell, auktoriserad och ISO-certifierad repteknik vid fönsterputs

Kontakta oss

Vi vårdar dina fönster med repteknik , så du kan fokusera på kärnverksamheten

Vilken metod bör du välja?

Vi erbjuder flera metoder när ni vill få putsade fönster. De två metoder som är populärast bland vår kunder är traditionell fönsterputs samt kemikaliefri fönsterputs, där finns även möjligheten att rengöra fasaden samtidigt. Läs mer om metoderna nedan:Kontakta oss

Vad är skillnaden mellan traditionell- och kemikaliefri fönsterputs med repteknik?

Valmöjlighet 1

Traditionell fönsterputsning

Traditionell fönsterputs med repteknik är lämpligt inomhus och utomhus på traditionella byggnader. Vi använder vatten och rengöringskemikalier för att lösgöra och lyfta bort smuts från fönstren. Vi använder mildast möjliga metod för att åstadkomma ett bra resultat.

Valmöjlighet 2

Kemikaliefri fönsterputsning - system med ultrarent vatten

Kemikaliefri fönsterputsning med repteknik lämpar sig perfekt för fönsterputsning av moderna, stora och höga byggnader. Vi rekommenderar denna metod till shoppingcenter, varuhus, kontor, industrier, butiker, offentliga byggnader med många fönster, där det är svårt att använda lift med arbetsplattform.

Vi använder helt rent vatten som är filtrerat och därmed fritt från partiklar och mikroorganismer som finns i vårt vanliga dricksvatten. Våra mobila system går på el och vid större arbeten kopplas de upp till fastighetens vatten och eluttag. Med kolfiberstativ når vi upp till ca 15 meters höjd utan behov av arbetsplattform. Systemet innebär att vi minskar negativa miljöeffekter. Läs mer om systemet i detta blogginlägg.

PIMA levererar fönsterputs med repteknik

Över 40-års erfarenhet

I över 40 år har vi putsat samt tvättat fönster och vet därför vilka metoder som lämpar sig bäst i olika situationer, vi utför både traditionell- och kemikaliefri fönsterputsning med vår system. Som auktoriserat serviceföretag utbildas all personal i vår egen digitala utbildningsplattform och har kollektivavtal, en trygghet för dig som kund och vår medarbetare. Genom att överlåta fönstertvätten till oss så går allt smidigt utan att kärnverksamheten slipper bli lidande. Service i världsklass helt enkelt! 

En växt som växer ur jorden under solljus

Vi minskar ert klimatavtryck

Vi strävar alltid efter att minimera vår negativa miljöpåverkan och säkerställa högsta möjliga kvalitet på våra tjänster, särskilt inom fönsterputsning med repteknik. Vår expertis inom denna metod gör oss till det självklara valet för både små och stora företag, fastighetsförvaltare samt bostadsrättsföreningar som efterfrågar professionella och miljövänliga rengöringslösningar.

Genom att använda avancerad teknik med ultrarent vatten kan vi effektivt rengöra både fasader och fönster utan att kompromissa med miljön eller resultatets kvalitet. Denna integrerade tjänst inte bara optimerar rengöringsprocessen utan även bidrar till en mer hållbar verksamhet. Vi är stolta över att erbjuda en sådan innovativ lösning som möter våra kunders behov på ett miljömedvetet sätt.

PIMA svarar på frågor om vår fönsterputs med repteknik i Stockholm

01. Vad innebär Rope access?

Rope access, även känd som repteknik, industriklättring eller professionell klättring, är en metod som tillämpas för att på ett säkert sätt nå och arbeta på höga höjder samt svårtillgängliga platser med hjälp av rep. Denna beprövade och säkra teknik är central i vår verksamhet på PIMA, där vi specialiserar oss på fönsterputsning på höga höjder. 

02. Vilka typer av tjänster erbjuder ni med repteknik?

Vi har flera års erfarenhet av fönsterputsning med repteknik och rengör alla typer av fönster snabbt och effektivt. Dessutom har vi erfarenhet av mindre reparationer och underhållsarbeten på byggnader.

03. Är repteknik säkert och hur utbildas ni?

Repteknik är en säker metod. Vi utbildar vår personal genom IRATA, den globala auktoriteten för arbete med repteknik, vilket garanterar högsta säkerhetsstandarder. Vilket säkerställer att våra medarbetare är väl förberedda för att arbeta säkert på höga höjder.

04. Vad skiljer repteknik från andra metoder för att nå höga höjder?

Vi utför arbeten på höga höjder och svårtillgängliga platser på ett kostnadseffektivt sätt där traditionella metoder som skyliftar, kranar och byggnadsställningar inte är tillgängliga. Repteknik är ett bra sätt att underhålla fastigheter och byggnader, vi påverkar den ordinarie verksamheten minimalt.

05. Vad använder ni för utrustning vid repteknik?

Alla våra medarbetare använder standardiserad utrustning som uppfyller säkerhetskraven inom branschen. Detta innebär att vi använder samma högkvalitativa rep, säkerhetsselar, hjälmar och övrig personlig skyddsutrustning för att säkerställa säkerheten i vårt arbete.

06. Kan repteknik användas på alla typer av byggnader?

Tekniskt sett kan det användas på alla byggnader. Dock behöver vi tillgång till byggnadens tak och att det på taket finns förankringspunkter där vi kan fästa våra rep.

07. Hur påverkar väderförhållandena arbetet med repteknik?

Vi kan arbeta i lätt regn, snö eller vind, men inte under extrema väderförhållanden.

fönster- och fasadtvätt

Hur kan vi stå till tjänst?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Senaste från kunskapsbanken

Se alla inlägg