Så väljer du rätt städföretag för ditt företags städbehov

Att välja rätt städföretag för ditt företags städbehov kan vara en utmaning. Men genom att noggrant överväga de olika faktorer vi tar upp här kan du säkerställa att du inte bara hittar ett företag som uppfyller dina förväntningar, utan också skapar en långsiktig investering för en välmående arbetsmiljö.

Definiera dina behov

Först och främst är det viktigt att klargöra era städbehov. Vilka ytor behöver rengöras och hur ofta? Är det kontorslokaler, produktionsanläggningar eller andra utrymmen? Genom att tydligt definiera era behov kan ni välja ett städföretag som kan erbjuda de tjänster som är mest relevanta för er.

Till exempel, om ni har stora produktionsanläggningar med specialiserade maskiner, kan det vara avgörande att välja ett städföretag som har erfarenhet av att rengöra och underhålla den typen av utrymmen. På samma sätt kan ni behöva en städtjänst som kan hantera stora kontorslokaler med många arbetsstationer och mötesrum. Genom att definiera era behov kan ni säkerställa att ni väljer ett städföretag som kan leverera de tjänster ni behöver för att skapa en välmående och välskött arbetsmiljö.

Kvalitet och pålitlighet

När du väljer ett städföretag är kvalitet och pålitlighet avgörande faktorer. Se till att företaget använder miljövänliga rengöringsprodukter och har relevanta certifieringar som bekräftar deras kompetens och engagemang för hög kvalitet. Att välja ett företag med certifieringar som ISO 9001 för kvalitetsledningssystem och ISO 14001 för miljöledningssystem ger ett positivt intryck och skapar förtroende för deras arbete. På PIMA är vi stolta över att vara ett auktoriserat städföretag, vilket innebär att vi uppfyller kvalitetsstandarder och branschkrav med vår dedikation till att leverera pålitliga och professionella städtjänster. 

 

Två män i kostym som skakar hand.

Recensioner och referenser

Innan du bestämmer dig för ett städföretag är det klokt att söka efter recensioner och referenser från tidigare kunder. Detta ger dig en inblick i deras tidigare prestationer och kundnöjdhet. Be företaget om referenser och var inte rädd för att kontakta tidigare kunder för att få deras åsikter om företagets arbete.

Arbetarnas villkor

Det är också viktigt att ta hänsyn till arbetarnas villkor vid val av städföretag. Se till att städföretaget följer kollektivavtal och andra relevanta regler och föreskrifter för att säkerställa en rättvis och säker arbetsmiljö för sina anställda. När ett städföretag är auktoriserat, kan det även indikera att de upprätthåller kollektivavtal och strävar efter att skapa en positiv arbetsmiljö för sina team. Som ett auktoriserat serviceföretag, är vi engagerade i att tillhandahålla inte bara högkvalitativa städtjänster utan också att säkerställa välbefinnandet och tryggheten för våra anställda genom att följa kollektivavtal och andra regler.

Priset

Priset är naturligtvis en viktig faktor att överväga vid val av städföretag, men det är också viktigt att komma ihåg att billigast inte alltid är bäst när det gäller städning. Undermålig städning kan leda till stora problem som sjukfrånvaro och förlorad produktivitet, vilket i slutändan kan kosta mer än att investera i högre kvalitetstjänster från början.

Tänk på den totala kostnaden snarare än priset när du jämför olika erbjudanden. Dessutom kan brist på vikarier hos städföretaget resultera i problem om ordinarie personal inte kan utföra sina uppgifter, vilket kan påverka städningen och därmed arbetsmiljön negativt. Att välja ett städföretag som har utbildad personal och personalresurser samt god vikariehantering kan bidra till att säkerställa kontinuitet och kvalitet i städningen.

Kommunikation och offert

Slutligen är det viktigt att undersöka hur städföretaget hanterar kommunikation och hur de svarar på dina frågor och förfrågningar. Be om en detaljerad offert som tydligt specificerar vilka tjänster som ingår och vilka kostnader som gäller. För oss på PIMA är varje fråga och varje önskemål värdefulla och vi strävar alltid efter att vara lyhörda och tillmötesgående. Vi tror på en transparent och öppen dialog, där du som kund alltid är i fokus. Kontakta oss idag för att uppleva vår personliga service som gör skillnad för dig och din arbetsplats. 

Kontakta oss här

Våra grymma säljare på mässa - PIMA. Kontakta oss.

 

PIMA som Städföretag

Med PIMA som ditt val av städföretag kan du vara säker på att du uppnår alla de kriterier vi har diskuterat. Vi erbjuder inte bara hög kvalitet och pålitliga tjänster, utan vi strävar också efter att skapa en långsiktig investering för din arbetsmiljö genom att leverera enastående resultat varje gång. Vår professionella service och förmåga att anpassa service efter dina behov kan du lita på att PIMA tar hand om alla dina städbehov på bästa möjliga sätt. Vi erbjuder ett stort utbud av tjänster som Lokalvård och Facility Management. Låt oss hjälpa dig att skapa en ren och hälsosam arbetsplats som imponerar på både anställda och kunder. Vi är glada över att erbjuda kontorsstädning över hela Sverige – kontorsstädning Stockholm, Kontorsstädning Malmö, Kontorsstädning Göteborg