Miljövänlig fönster- och fasadtvätt!

Bland våra kunder idag finner vi ett flertal fall där traditionell fönsterputs varken är det mest effektiva eller miljövänligaste alternativet för fönster och fasadtvätt. Då använder vi istället vårt system med ultrarent vatten. Hur fungerar systemet? Och hur kan det vara miljövänligt? Vi besvarar dina frågor nedan!

Hur kan systemet för fönster och fasadtvätt vara miljövänligt?

Hur kan systemet för fönster och fasadtvätt vara miljövänligt och samtidigt uppnå en skinande ren yta? Det är frågan som många ställer sig. Det enkla svarat på denna frågan är att eftersom vårt system arbetar med ultrarent vatten behövs inga kemikalier eller andra rengöringsmedel som tär på miljön. Utan istället blir ytan blir helt ren endast med hjälp av vårat system och dess ultrarena vatten. Dessutom krävs det inga tunga transporter av liftar då det inte krävs till upp till ca 15 meter. Detta leder till minskat negativt utsläpp.

Hur säkerställer vi systemets ultrarena vatten?

mätning av systemet för fönster och fasadtvätt

För att säkerställa att systemet fungerar som det ska krävs det att man kontrollerar konduktiviteten i vattnet. Kontrollerna utförs inför varje säsong men det kan även ske stickprov mellan arbeten. Denna kontroll går till så att man mäter vattnets nivåer av mikro siemens. Med detta menas hur ett material kan transportera elektrisk laddning. Är nivåerna inte rätt krävs det att man byter filter eller utför en service. Nivåerna ska ligga mellan 0 – 5 medans vanligt vatten ofta har nivåer som ligger runt 230.

Användning av systemet på Newsecs 12 467 glasrutor

Systemet med ultrarent vatten passar perfekt till all typ av rengöring, putsning och städning. Vårt mobila system med ultrarent vatten och kolfiberstativ passar perfekt till rengöring och putsning av av skyltar, fönster, skyltfönster, fasadglas, butiksfönster, släta fasader i olika material, busskurer, båtar, bilar, bussar med mera. Extra bra när det handlar om större ytor och ytor som är högre än armarna räcker. Newsec är en av våra kunder som vi använder systemet till. Deras byggnader har 12 467 st stora glasrutor som vi utför fönstertvätt på. Vill du läsa mer om det? Klicka här!

Vill du istället veta mera om våra olika metoder för fönster och fasadtvätt kan du ladda ner våran guide här. Vi på PIMA erbjuder en mängd olika tjänster för att säkerställa att vi täcker våra kunders olika behov, vi erbjuder bland annat professionell fastighetsservice. 

Känner du dig redo för ett första? Boka möte med vår nykundsansvariga här:

Boka möte med Samuel