Om oss

Kvalitetssäkrad service för en ren, trivsam och säker arbetsmiljö

Så, hur började det?

PIMA grundades 1978, av makarna Pirkko-Liisa och Matti Vihtari. Bland de första kunderna var Kungsörnen, Astra och Vin- och Spritcentralen samt ett antal lokala företag.

Första klassens tjänster

Idag levererar vi första klassens tjänster inom facility management och integrerad service till arbetsplatser och verksamheten där städning och säkerställd renhet är grunden i leveransen. Bland kunderna finns många välkända varumärken och ännu fler lokala företag och verksamheter. Några kunder som du kanske känner till är Ikea, Höganäs, Stena, Bioinvent, WorldTradeCenter, Nobina. Men det stora flertalet är alla hundratals små och mellanstora verksamheter runt om i Sverige så som bostadsrättsföreningar, skolor och dagis, vårdcentraler, lokala verkstäder och industrier, reklam- och PR byråer, datacenter, konsultbyråer, redovisnings- och revisionsbyråer, banker etc.

På väg mot Sveriges bästa serviceföretag

Vår vision är att bli Sveriges bästa serviceföretag. Med branschledande kompetens och serviceglädje kombinerat med ett unikt och certifierat ledningssystem kan vi leverera första klassens tjänster till alla verksamheter i Sverige som vill ha rena, trivsamma och säkra arbetsmiljöer.

Intressanta nyckeltal

93,8% nöjda kunder  (vi stannar inte där utan alla ska vara nöjda)
6 av 10 nya kunder väljer oss
10 % årlig tillväxt (senaste 7 åren)
170 medarbetare (2019)
Prisvinnande yrkesskola

Våra tjänster

Våra tjänster indelas i fem områden:

 

Certifikat, auktorisationer och erhållna priser

Alla tjänster är ISO 9001 certifierade för kvalitet och ISO 14001 certifierade för miljö. Vi är ett auktoriserat Serviceföretag och är medlemmar i Svenskt Näringsliv och Almega. Vi har kollektivavtal.

Pimagruppen har en egen yrkesskola där alla medarbetare utbildas. För det arbetet har vi erhållit priset ”Äpplet” från Servicebranschens yrkesnämnd med motivationen:

”Serviceföretaget PIMA AB har förtjänstfullt arbetet framåtblickande med organisations- och kompetensutveckling i branschen och för dess anställda.”

Dotterbolag, systerföretag och moderbolag

Så småningom föddes även dotterbolaget Städpulsen AB, ett renodlat städföretag med fokus på Svanenmärkt städning till privata hem och lokala verksamheter.

Idag har PIMA även ett systerföretag, PIMA Bemanning & Rekrytering som hyr ut och rekryterar inom lager/produktion, administration/ekonomi, försäljning/marknadsföring, chefer och ekonomer.

Samtliga företag ingår i PIMAGRUPPEN, med PIMA Holding AB som moderbolag. Koncernen äger, startar och utvecklar specialiserade bolag inom integrerade servicelösningar, rekrytering, bemanning och personalområdet. Familjen Vihtari är än idag stolta och aktiva ägare i PIMAGRUPPEN.

arbete i kontorsmiljö

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

plantor

Vad kunder sagt om oss

PIMA: en leverantör som gör allt.

Jimmy Eklöf

Flexibilitet och Kunskap. Med kort varsel behöver vi dra ner eller utöka resurser på t ex lager. Kunskap om krav och regelverk inom läkemedelsindustrin.

Vill man ha den bästa tänkbara servicen, expertisen och tilliten till ett företag är Pima ett självklart val. Sedan start har Pima levererat och uppfyllt våra önskningar och behov. Personalen är fantastisk och gör sitt yttersta för att hjälpa till. Vi kan inte tänka oss några andra än Pima! Ni är bäst, tack!!!!

Michaela Fröberg

Office Manager Gears of Leo

PIMA ställer alltid upp med bra service och kort varsel. Det arbetet som dom gör åt oss är både våra kunder och vi väldigt nöjda med.

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes Sunebring

Country Manager

Hög kvalitet. Genomtänkta processer. Seriöst.

Senaste från kunskapsbanken

Se alla inlägg