Om PIMA

På väg mot Sveriges bästa serviceföretag - PIMA kombinerar exceptionell kundservice med ett djupt miljöansvar. Våra tjänster är ISO-certifierade och vi är dedikerade till att leverera högkvalitativa lösningar som inte bara möter utan överträffar kundförväntningarna. Vi sätter en ny standard för branschen, där kvalitet och hållbarhet går hand i hand.

Pirkko-liisa grundare PIMA

Hur började det?

Serviceföretaget PIMAs grundare Matti och Pirkko-Lisa Vihtari kom till Sverige under 60-talet med förhoppningen om att skapa ett företag som gav familjen och övriga i samhället jobbmöjligheter. Tätt inpå deras flytt till Sverige grundades familjeföretaget som idag är ett av Sveriges största privatägda service- och städföretag. Bland de första kunderna var Kungsörnen, Astra och Vin- och Spritcentralen samt ett antal lokala företag.

lokalvårdare avfläker glasyta med lokalvård i stockholm

Idag levereras första klassens tjänster

Idag har PIMA koncernen över 400 medarbetare och levererar första klassens tjänster inom Facility Management och integrerad service till arbetsplatser och verksamheter där städning och säkerställd renhet är grunden i leveransen.

Bland kunderna finns många välkända varumärken och ännu fler lokala företag och verksamheter. Några kunder som du kanske känner till är Ikea, Höganäs, Stena, Bioinvent, WorldTradeCenter, Nobina.

Men det stora flertalet är alla hundratals små och mellanstora verksamheter runt om i Sverige så som bostadsrättsföreningar, skolor och dagis, vårdcentraler, lokala verkstäder och industrier, reklam- och PR byråer, datacenter, konsultbyråer, redovisnings- och revisionsbyråer, banker etc.

Samhällsansvar - en kvinna får en high five

På väg mot Sveriges bästa serviceföretag

Vår vision är att bli Sveriges bästa serviceföretag. Med branschledande kompetens och serviceglädje kombinerat med ett unikt och certifierat ledningssystem kan vi leverera första klassens tjänster till alla verksamheter i Sverige som vill ha rena, trivsamma och välfungerande arbetsmiljöer.

gröna växter

Intressanta nyckeltal

 • 93,8% nöjda kunder  (vi stannar inte där utan alla ska vara nöjda)
 • 6 av 10 nya kunder väljer oss
 • 19 % årlig tillväxt (senaste 7 åren)
 • 400 medarbetare i koncernen (2022)
 • Prisvinnande yrkesskola
anteckningsblock, kaffe och dator

Certifikat, auktorisationer och erhållna priser

Alla tjänster är ISO 9001 certifierade för kvalitet och ISO 14001 certifierade för miljö. Vi är ett auktoriserat Serviceföretag och är medlemmar i Svenskt Näringsliv och Almega. Vi har kollektivavtal.

Pimagruppen har en egen yrkesskola där alla medarbetare utbildas. För det arbetet har vi erhållit priset ”Äpplet” från Servicebranschens yrkesnämnd med motivationen:

Serviceföretaget PIMA AB har förtjänstfullt arbetet framåtblickande med organisations- och kompetensutveckling i branschen och för dess anställda.

lokalvårdare lediga jobb

Dotterbolag, systerföretag och moderbolag

Idag har Serviceföretaget PIMA två dotterbolag, Städpulsen AB och MJ Städkonsult AB. Städpulsen AB är ett renodlat städföretag som levererar Svanenmärkt städning till privatpersoner men även lokala verksamheter. MJ Städkonsult AB är ett väletablerat serviceföretag som är verksamma inom städning och fönsterputs i Västra Götaland samt närliggande kommuner sedan 1988.

PIMA har även ett systerföretag, PIMA Bemanning & Rekrytering som hyr ut och rekryterar inom lager/produktion, administration/ekonomi, försäljning/marknadsföring, chefer och ekonomer.

Samtliga företag ingår i PIMAGRUPPEN, med PIMA Holding AB som moderbolag. Koncernen äger, startar och utvecklar specialiserade bolag inom integrerade servicelösningar, rekrytering, bemanning och personalområdet. Familjen Vihtari är än idag stolta och aktiva ägare i PIMAGRUPPEN.

Våra leveranser och mervärden

Engångsleverans

En kvalitetssäkrad tjänst som levereras en gång.

 • Yrkesutbildad personal
 • Egenkontroll av utfört arbete
 • Tydliga rutiner
 • ISO 9001 kvalitetscertifierat
 • Kollektivavtal
 • Dedikerad Service Manager
 • Kvalitetskontroll 4ggr/år
 • Professionella inköp av produkter och tjänster utanför kärnverksamheten

Abonnemang

Spara tid på att bevaka och få en personlig relation till serviceorganisationen.

 • Yrkesutbildad personal
 • Egenkontroll av utfört arbete
 • Tydliga rutiner
 • ISO 9001 kvalitetscertifierat
 • Kollektivavtal
 • Dedikerad Service Manager
 • Kvalitetskontroll 4ggr/år
 • Professionella inköp av produkter och tjänster utanför kärnverksamheten

Integrerad service

Få en integrerad FM leverans där ni har fullständig kontroll.

 • Yrkesutbildad personal
 • Egenkontroll av utfört arbete
 • Tydliga rutiner
 • ISO 9001 kvalitetscertifierat
 • Kollektivavtal
 • Dedikerad Service Manager
 • Kvalitetskontroll 4ggr/år
 • Professionella inköp av produkter och tjänster utanför kärnverksamheten
PIMA erbjuder Facility Service.

Sagt om oss

PIMA ställer alltid upp med bra service och kort varsel. Det arbetet som dom gör åt oss är både våra kunder och vi väldigt nöjda med.

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes Sunebring

Country Manager

Flexibilitet och Kunskap. Med kort varsel behöver vi dra ner eller utöka resurser på t ex lager. Kunskap om krav och regelverk inom läkemedelsindustrin.

Hög kvalitet. Genomtänkta processer. Seriöst.

Vill man ha den bästa tänkbara servicen, expertisen och tilliten till ett företag är Pima ett självklart val. Sedan start har Pima levererat och uppfyllt våra önskningar och behov. Personalen är fantastisk och gör sitt yttersta för att hjälpa till. Vi kan inte tänka oss några andra än Pima! Ni är bäst, tack!!!!

Michaela Fröberg

Office Manager Gears of Leo

Från konsultation till bemannade funktioner

Du kan välja fritt mellan ett, flera eller samtliga av stegen som presenteras nedan. Vi erbjuder nämligen allt från enstaka kvalitetssäkrade tjänster till komplett Facility Management. Oavsett vad du väljer får du vår samlade expertkompetens på din arbetsplats – och Sveriges bästa service på köpet.

Steg 1

Konsultation

Vi har lång erfarenhet av att konsultera olika verksamheter om hur de ska jobba med renhet och hygienfrågor. Det kan handla om rutiner som behöver ses över, material som måste ändras, värden som ska kontrolleras eller att en ny microflora tillkommit. Vi kan även finnas med redan i designfasen för att optimera faciliteterna. Vi arbetar fram den bästa lösningen tillsammans med er och rådger alltid utifrån best practice och högsta rådande kunskapsnivå.

Steg 2

Välj bastjänst

Vad krävs för att din arbetsdag ska bli lite enklare? När du väljer en eller flera bastjänster underlättar vi ditt arbete genom att exempelvis utföra företagsstädning, sköta fastighetsservicen eller säkerställa renhet. Du kanske har full koll på dina basbehov men behöver extra kompetens vad gäller städ eller hygien. Eller så vill du bara få hjälp med att skapa en trivsam arbetsplats som du och dina medarbetare kan vara stolta över. Välj mellan single service eller löpande abonnemang.

Steg 3

Tilläggstjänster

När du valt dina bastjänster kan du enkelt lägga till specifika tjänster utifrån dina behov för att skapa din unika och kompletta företagsservice. Varför inte passa på att höja humör och välmående hos dina medarbetare? Vi kan se till att det alltid finns färsk frukt efter lunchträningen och riktigt gott kaffe till eftermiddagsfikat. Ju fler tjänster du väljer desto mer tid – och pengar – kommer du att spara.

Steg 4

Bemannade funktioner

Är kärnverksamheten viktig för dig? I så fall förtjänar du att lägga allt ditt fokus på den, medan vi avlastar dig med resterande uppgifter. Vi kan bemanna delar av verksamheten samtidigt som bas- eller tilläggstjänster utförs. Det kan handla om reception, vaktmästeri eller något helt annat som inte rör själva kärnverksamheten. Låt oss sköta inköp och volymer, redovisa kvalitetsnivåer och optimera processer – samtidigt som vår kompetens och genuina serviceglädje präglar din arbetsplats.

Kontakta oss 

arbete i kontorsmiljö

Vad kan vi stå till tjänst med?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

Relaterad läsning ur kunskapsbanken

Se alla inlägg