Nu digitaliserar vi våra utbildningar i renrumsstädning

Utbildad personal är viktigt för att kunna säkerställa att rengöringen går till på rätt sätt och i rätt renhetsklass. Därför fortsätter PIMA att modernisera utbildningar inom städbranschen. Denna gången är det våra utbildningar inom renrumsstädning som ska digitaliseras.

Varför är digitalisering av utbildningar viktigt?

Pima jobbar hela tiden med att standardisera sina tjänster för att leverera tryggare och säkrare tjänster. Vi når målen med hjälp av att alla medarbetare har en stabil kunskap att stå på. I stora delar av städbranschen används fortfarande utbildningar där en person lär ut till en annan eller en till några få. Det tar lång tid, tar mycket energi och kunskapen som lärs ut kan ibland skilja sig från person till person. Digitalisering av utbildningar leder till att alla medarbetare lär sig att arbeta på samma sätt och därmed säkerställer vi kvaliteten i utförandet. I detta blogginlägget kan du läsa mer om bakgrunden till digitaliseringen av våra utbildningar.

Digitalisering av renrumsutbildning

Renrumsutbildningen är den andra utbildningen som nu ska moderniseras. Den första utbildningen som digitaliserades i koncernens yrkesskola var hemstädning för dotterbolaget Städpulsen AB. För att läsa mer om hur den första inspelningen gick till, läs detta blogginlägget. Denna gång är det renrumsutbildningen som ska bli digital. Innehållet i renrumsutbildningen är dels teoretiska delar, praktiska delar och prov med frågor kring ämnet för att se till så att säkerställa att eleverna har förstått innehållet. För att erhålla ett certifikat i renrumsstädning krävs det att man även klarar det praktiska delarna. För att läsa mer om renrumsstädning kan du klicka på knappen nedan.

Renrumsstädning

Bakom kullisarna

Renrumsutbildningen ska vara rolig samtidigt som den är lärotik. På bilderna ser man hur våra duktiga animatörer håller på att ta fram en del av utbildningen. Med hjälp av animation tror vi att vi kan göra komplexa frågor mer lättlärda och mer intressant att lära sig.

Bilden nedan ser vi hur det skapas en storyboard med hjälp av post-it lappar.

skissar digital utbildningsplattform

På bilden nedan ser vi början på PIMAs karaktär som sedan kommer kunna användas i det animerade delarna i renrumsutbildningen.

digital skiss

Digitaliseringens mål

Genom att digitalisera renrumsutbildningen kommer det att säkerställa att vi levererar på rätt sätt säger Samuel Jönsson, operativ chef.  Vidare berättar Jönsson målet med att modernisera utbildningarna och menar att genom att utbildningarna finns i digital form kommer vem som helst, vart som helst och när som helst kunna utföra den. Alltså är detta även en fråga om effektivitet. Istället för att ha timslånga presentationer för en grupp av personer, där hälften  slutat lyssna efter en timme kan dem istället gå utbildningen digitalt med möjlighet för pauser när dem vill och en stor variation på utbildningsätt. Slutligen menar han att en gemensam utbildning leder även till att alla lär sig att städa på samma sätt – standardisering av utbildningarna!

Vi kommer att fortsätta att uppdatera er om våra kommande utbildningar som ska digitaliseras.

Tryck på länkarna nedan för att följa oss på våra sociala medier:

Facebook

Linkedin