Följ med oss bakom kulisserna när vi moderniserar utbildning för städföretag.

Nu har vi börjar arbetet med att modernisera utbildning i städbranschen. I det här blogginlägget får ni följa med bakom kulisserna under filminspelningen för Svanenmärkt hemstädning som erbjuds via vårt dotterbolag Städpulsen.

Utbildning i hemstädning första inspelningsdagen

Vi är på plats under filminspelningen av dotterbolaget Städpulsen AB:s utbildning i hemstädning. Det är den första utbildningen som digitaliseras i koncernens yrkesskola. I det här blogginlägg kan du läsa mer om bakgrunden till projektet. Eftersom utbildningen handlar om hemstädning så är inspelningsplatsen ett privat hem. Det är mycket att tänka på för att få rätt kvalitet på filmmaterialet. Ljussättning och kameravinklar ska vara rätt samtidigt som Svanenmärkt hemstädning innebär höga krav på utförande. Utbildare från Städpulsen säkerställer att städningen utförs korrekt. På plats finns även beställare av utbildningsfilmen, manusförfattare/regissör, filmare och ljussättare. Huvudpersonen är trots allt en mycket duktig lokalvårdare som idag är filmstjärna.

Varje scen har planerats långt innan. Inför varje tagning så genomförs en kort genomgång. Manus kontrolleras en sista gång och när regissören säger Action, så rullar kameran.  En ordentlig utbildning i hemstädning är mycket viktigt för ett professionellt hemstädningsföretag. ”Vi vill att våra medarbetare verkligen ska känna att dom har kompetensen att göra ett bra arbete som dom kan vara stolta över.” Säger Samuel Jönsson.  Han tillägger att ”Samtidigt är kompetens av yttersta vikt för miljön, ergonomin och resultatet av städningen.”

bakom kulisserna

På bild ser vi Samuel Jönsson gå igenom dagens manus.

Utbildningen i hemstädning måste fungera i olika hem

Människors hem ser olika ut och utbildningen är anpassad för att passa de vanligast förekommande hemmiljöerna.  I utbildningen kommer personalen bland annat att lära sig hur man förbereder sig dagen innan städningen. Hur mötet med kunder går till. Rutiner för säkerhet och trygghet. Hur man planerar städningen på plats. Utrustning, städkemi och materialkunskap. Samt hur städningen utförs.

Utbildade hemstädare uppskattas av kunderna

Att släppa in ett städföretag i sitt hem ska kännas tryggt. Därför är kunniga städare som städar med våra Svanenmärkta metoder uppskattat av kunderna. Dessutom kan kunden på förhand via kundportalen se vem som skall komma. Vidare bär alltid personalen företagets arbetskläder med tydliga loggor samt synliga id-kort. Allt detta för att det ska vara tryggt och kännas bra för kunden.

utbildning i hemstädning

Inspelning av Svanenmärkt hemstädning pågår.

 

Vi kommer uppdatera er med fler blogginlägg och i våra sociala kanaler där ni får följa vår utveckling framåt.

Tryck på länkarna nedan för att följa oss:

https://www.facebook.com/serviceforetagetpima 

https://www.linkedin.com/company/servicef-retaget-pima-ab