5 saker som aldrig funkar på kontoret – känner du igen dig?

Kollegor som slänger bananskal i papperskorgarna, kaffemaskiner som strular och stökiga konferensrum. Är igenkänningsfaktorn hög? Här kommer fem situationer som vi tror att många kontorsmedarbetare känner igen sig i och hur ni enkelt med effektivt kan undvika dessa!

 1. “Kaffet är slut!”

De flesta kan nog känna igen sig i irritationen som uppstår när kaffet tar slut, kaffemaskinen går sönder eller de som har diskveckan har glömt att köpa filter. Vem har ansvar för att beställa kaffe på ditt kontor? Vem ringer ni när maskinen går sönder? Många medarbetare ser kaffe som nästintill livsviktigt och ingen vill höra “det finns inget kaffe… just nu”. Särskilt inte en måndagsmorgon, när energin redan är låg och man har en förmiddag med möten framför sig.

 

2. Soporna töms inte i tid

Överfulla sopor är ett problem som många kontor tycks kämpa med. Papperskorgarna på kontoret behövs i regel tömmas varje dag. Speciellt när vissa medarbetare inte tycks kunna sluta kasta bananskal i dem – trots att flertalet arga lappar tydligt talar om att frukt ska slängas i soporna i köket. Hur svårt kan det vara att tömma soporna i tid, kan man kanske undra? Återvinning är något som lätt skjuts upp och faller mellan stolarna. Det kan resultera i att korridoren fylls med kartonger som ingen orkar slänga, burkar som ingen orkar panta och soporna i lunchrummet svämmar över.

Genom att optimera arbetsmiljön kan du både ta bort irritationsmoment, visa din uppskattning mot personalen och skapa trevligare stämning. I det här blogginlägget listar vi tre små grundfaktorer som skapar stor trivsel på jobbet!

 

3. Toalettpappret tar slut

Slut på papper på toaletterna verkar också vara ett återkommande problem. Vem är ansvarig för att köpa papper och se till att det alltid finns minst två rullar på varje toalett? Samma sak gäller med tvålen, varken kunder eller medarbetare ska behöva gå ut i köket för att tvätta händerna. Förbrukningsartiklar får inte under några omständigheter ta slut – ändå tycks de ständigt göra det. Vad kan ni göra för att ändra på det? En idé kan vara att börja se över vem som är ansvarig för inköp – och överväga att lägga över uppgiften på till exempel städpersonalen.

 

4. Bananerna i fruktkorgen går åt för snabbt

Tar bananerna slut redan under tisdag förmiddag? Bananerna är i regel den mest eftertraktade frukten i fruktkorgen, vilket leder till att vissa medarbetare roffar åt sig flera stycken med en gång. Frukten som ska räcka hela veckan tycks aldrig göra det. Hur förebygger man att personalen hamstrar bananer? Ett alternativ är att få frukten levererad två gånger i veckan eller mer. Så att det aldrig behöver uppstå någon panik över att den kan komma att ta slut för snabbt. Då kanske till och med Kalle som bara jobbar onsdag-fredag kan få en banan till förmiddagsfikat.

 

5. Kaos i konferensrummet

Du har bjudit in till ett möte och möts av ett stökigt konferensrum – igen. Whiteboardtavlan är full av klotter, stolarna står huller om buller och det ligger prylar på bordet. Innan ni kan börja mötet måste du plocka bort gamla kaffekoppar, papper och pennor. Samtidigt växer irritationen mot kollegorna som aldrig tycks kunna göra i ordning efter sig. Känner du igen dig? Ta ett snack med dina medarbetare och sätt tydliga regler för konferensrummet. För att underlätta kan ni också ha en dialog med städpersonalen om att lägga ner lite extra krut på konferensrummet vid behov. Vill du veta mer? I “Din guide till att skapa en trivsam arbetsmiljö” går vi igenom tre faktorer som alla kontor mår bra av att se över.

Med en professionell FM partner kan ni enkelt med effektivt undvika dessa 5 listade problem men även många fler. Vill du boka ett möte? Fyll i formuläret nedan! 

KONTAKTA OSS