Häng med oss på en dag ute hos kund: Repteknik mitt på Östermalm

Föreställ dig att hänga högt över Stockholms gator, med stadens liv och rörelse under dig. För många är detta en svindlande tanke, men för oss är det en vanlig arbetsdag. Vi arbetar med repteknik för att nå platser som annars skulle vara omöjliga att komma åt. Häng med oss på en spännande dag hos en kund mitt i hjärtat av Stockholm, där vi tacklar utmaningar med hjälp av repteknik och vårt professionella team.

En tidig morgon i storstaden

Dagen börjar tidigt i centrala Stockholm. Vi promenerar genom stadens gator, förbi kaféer som just öppnat och människor på väg till jobbet med stadens välkända silhuett i bakgrunden. När vi väl är framme vid byggnadens startpunkt samlas vi för att sätta igång vårt arbete med repteknik, vi går igenom dagens planering, säkerställer att all utrustning är på plats och repeterar säkerhetsrutiner.

Byggnaden för vår kund, belägen mitt på Östermalm, presenterade många unika utmaningar. Den stora fastigheten med sin charmiga innergård gjorde det omöjligt att köra in en skylift, vilket betydde att vår enda lösning för skinande rena fönster var att använda oss av repteknik. Vi behövde ta oss an tre trapphus, och dessutom var alla fönster på nionde våningen stängda, vilket krävde vår specialkompetens. Vår kund behövde någon som verkligen förstod deras behov, och vi var glada att kunna leverera precis det.

Spännande utmaningar

Arbete med repteknik kommer med många spännande utmaningar som att putsa fönster och rengöra fasaden på denna höga byggnad mitt i stadens puls. Med hjälmar, sele och rep i högsta hugg tar vi oss an dagens första utmaning. Vi är stolta över att kunna skapa en ren och vacker arbetsmiljö för våra kunder, och det ger oss glädje att se resultatet av vårt arbete lysa upp i Stockholm city.

Arbetar med repteknik - PIMA

Dagen innan var våra reptekniker på plats för att säkra området och noggrant observera byggnaden. Lyckligtvis fanns det säkra anordningar på taket att fästa sig i. När vi anländer till arbetsplatsen möts vi av stadens ständiga brus och trafik. Att arbeta i en stadsmiljö innebär unika utmaningar, och säkerheten är av yttersta vikt, inte bara för oss utan även för de som rör sig på gatorna nedanför.

Vi sätter upp dubbla rep för extra säkerhet och använder vår specialutrustning för att arbeta säkert på höjd alla våra reptekniker är utbildade enligt IRATA. Det fina med repteknik är att vi inte bara når överallt, utan det är också den mest miljövänliga metoden för att få skinande rena fönster.

Fönsterputs på hög höjd

Mitt på dagen når vi dagens mest kritiska moment. En del av byggnaden är väldigt svåråtkomlig att putsa på men med hjälp av rep och sele kan vi noggrant rengöra säkert och effektivitet. Högt ovanför stadens gator känns varje rörelse betydelsefull. Teamets samarbete är avgörande – vi kommunicerar ständigt för att säkerställa att allt går enligt plan. 

 

En av våra reptekniker utför fönsterputs
Erfarenheter och insikter

Dagen ger oss många insikter. Vi lär oss vikten av att vara förberedda på allt, från väderomslag till tekniska utmaningar. En av dagens lärdomar är att aldrig underskatta värdet av regelbunden träning och en väl genomtänkt backup-plan. Att arbeta mitt i en stad kräver dessutom extra uppmärksamhet på säkerheten för omgivningen.

Dagen avslutas

När vi till slut är klara för dagen och klättrar ner från vår arbetsplats, är vi trötta men nöjda. Trots de utmanande förhållandena har vi lyckats genomföra vårt uppdrag med säkerhet och precision. Vi packar ihop vår utrustning, går igenom dagens arbete och börjar planera för morgondagen. Kunden är mycket nöjd med vårt arbete och har uttryckt en önskan att fortsätta använda våra tjänster i framtiden. Det ger oss extra motivation och glädje att veta att vårt engagemang och vår kompetens uppskattas.

Säkerheten i främsta rummet

Denna dag hos vår kund i Stockholm visar kraften och flexibiliteten i repteknik. Genom att arbeta tillsammans, använda vår expertis och hålla säkerheten i främsta rummet, övervinner vi alla hinder. Våra erfarenheter från idag kommer att guida oss i framtida projekt och hjälpa oss att fortsätta leverera högkvalitativt arbete.

Är du nyfiken på repteknik? Vill du höra mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna – vi delar gärna med oss av våra insikter och ser fram emot att hjälpa dig med dina fönster och fasader på höga höjder. 

Kontakta oss

 

Våra proffsiga reptekniker