Säkerställd renhet

Vi städar renrum och kontrollerade miljöer så som de ska städas

Garanterat fläckfri renrumsstädning

Måste era lokaler och processer skyddas från mikroskopiskt små föroreningar i form av partiklar, bakterier och andra mikroorganismer? Då är valet av städtjänster extra viktigt – för att inte tala om kritiskt – för verksamheten.

Vi har garanterat säkerställd renhet i rena rum och kontrollerade miljöer sedan 1978. Våra kunder är företag inom bland annat Life Science, sjukvård, data storage, datadistribution, elektronik och traditionell industri. PIMA är idag marknadsledande i Sverige på städning av renrum och kontrollerade miljöer. Tillsammans med de främsta experterna har vi utvecklat metoder för att säkerställa renhet i lokaler och processer.

Vad innebär då städning av renrum och kontrollerade miljöer? Renrumsstädning och städning med god kontaminationskontroll är en förutsättning för att uppnå god hygien och rätt renhetsklass i renrum och kontrollerad miljö. Det minskar även uppkomst av partiklar, fysikaliska riskfaktorer, ESD och mikroorganismer. Renrumsstädning och städning med kontaminationskontroll utförs ofta i operationsrum, inom produktion och utveckling av läkemedel och bioteknik, djurkliniker, miljöer inom optik, laser, mikroelektronik, datahallar och liknande.

På PIMA levererar vi fläckfri renrumsstädning och städning av kontrollerade miljöer. Med vår kunniga personal behöver du aldrig oroa dig för slutresultatet. Vi jobbar med tydliga avtal, SOP, instruktioner och rutinbeskrivningar – på så vis kan du försäkra dig om att arbetet sker på era villkor. Idag erbjuder vi främst enskilda tjänster, men efterfrågan på en helhetslösning där kunden kan abonnera på säkerställd renhet växer.

Sedan 1996 är PIMA kvalitetscertifierade enligt ISO9001 och ISO14001 för städning av renrum och kontrollerade miljöer. Kvalitetscertifieringen enligt ISO9001 innebär att vi städar renrum och kontrollerade miljöer enligt era kvalitetskrav, oavsett om er verksamhet styrs av GXP (gäller alla underområden inom Good Manufactoring Practice), HACCP, ISO14644, Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Food and Drug Administration, (FDA), Jordbruksverket, Länsstyrelsen eller övriga lagar och kundkrav.

Hört från kunder

Flexibilitet och Kunskap. Med kort varsel behöver vi dra ner eller utöka resurser på t ex lager. Kunskap om krav och regelverk inom läkemedelsindustrin.

Bioinvent

Hög kvalitet. Genomtänkta processer. Seriöst.

Medivir

PIMA ställer alltid upp med bra service och kort varsel. Det arbetet som dom gör åt oss är både våra kunder och vi väldigt nöjda med.

Enaco

Så går det till

01

Boka möte

Fyll i era kontaktuppgifter och en kort beskrivning av ert behov i kontaktformuläret nedan.

Vår säljkonsult återkommer till er inom kort. När det gäller konsultation och utbildning så brukar vi kunna besvara frågor direkt per telefon och mejl och komma fram till en passande lösning.

För övriga tjänster bokar säljkonsulten en tid för ett besök hos er.

02

Möte och genomgång

Om vi kommer överens om ett besök går vi noggrant igenom ert behov och rådande förutsättningar. Det är brukligt att redan under detta möte genomföra en första besiktning av verksamheten.

Tillgång till SOPar och rutinbeskrivningar är en förutsättning för att kunna ta fram ett förslag till lösning.

Tillsammans med vårt team av experter arbetar sedan konsulten fram ett förslag till lösning.

Under nästa möte presenteras förslaget och tillsammans med er fastställs samarbetet. När ni är nöjda så bestämmer vi tillsammans vilket datum arbetet skall börja.

03

Vad händer sen?

Det är nu vi jobbar på med det som vi älskar att göra – alla våra processer för att kunna leverera en bra tjänst som ni kan vara trygg med. Mycket av arbetet märker ni inte av eftersom vi frigjort er från tiden det tar att behöva tänka på det.

I korthet:

  • Vi tillsätter en dedikerad Service Manager som tar hand om er.
  • Service Manager bekräftar startdatum för leveransen till er.
  • Service Manager säkerställer därefter att uppstarten går smidigt enligt våra utförliga processer för uppstart och leverans.
  • Efter uppstarten blir Service Manager ansvarig kontaktperson för den fortlöpande leveransen. Service Manager och säljkonsulten ansvarar sedan tillsammans för vidareutveckling av vårt samarbete.

Kontakta oss

Tjänster inom säkerställd renhet

Uppklassning

PIMA har lång erfarenhet av att arbeta med städning och uppklassning av renrum i projekt

Läs mer

Regelmässig städning

Outsourcing av regelmässig städning av renrum

Läs mer

Senaste från kunskapsbanken

Se alla inlägg