ATP-provtagning – vi utbildar vår personal

Vi jobbar hela tiden med vidareutbildning av vår personal för att hänga med i utvecklingen och höja kompetensen. Under våren utbilda personalen ytterligare, denna gång inom ATP-provtagning. Grattis till alla nycertifierade ATP provtagare!

Vad är ATP-provtagning?

ATP-provtagning är en snabb och effektiv mätmetod som ofta används vid egenkontroll av hygien. Hygienkontroller som dessa är viktigt för att se om rengöringen man utfört fungerat så som den är avsedd. Vid egenkontroll används ibland även visuell kontroll exempelvis Insta800. Problemet med visuell kontroll är att de osynliga partiklarna och mikroorganismerna inte kan mätas. Vid dessa tillfällen är ATP-provtagning en av de metoder som vi bland annat kompletterar med.

Vidareutbildning inom ATP-provtagning

Under våren har vi passat på att vidareutbilda våra gruppledare, arbetsledare och säljare inom ATP-provtagning. Metoden används bland annat för kvalitetskontrollera inom vård och omsorg, företagsstädning och städning inom livsmedelsindustrin. För att läsa mer om vardera klickar du på texten.

certifieringbevis ATP

Viktigt för oss

Vi tycker att det är viktigt att kunna bevisa att städningen och rengöringen gör skillnad. Där är denna provtagning ett fantastiskt hjälpmedel. Vill du läsa mer om hur vi använder bland annat ATP-provtagning för att ökade tryggheten under bland annat covid-19 kan du klicka här.  

Vill du följa oss på sociala medier? Tryck på länkarna nedan!

Facebook

Linkedin

Instagram