Hur påverkar företagsstädning verksamheten?

Du ska på ett affärsmöte och kliver in på en arbetsplats där papperskorgarna är överfulla, det ligger dammtussar i hörnen, entrémattorna är fulla av grus och toalettpapper saknas under toalettbesök innan mötet startar. Vad får du för intryck av företaget? Kommer du vilja arbeta med ett företag som förmedlar denna bild till dig som kund eller samarbetspartner? Är det här rätt företag för er? 

Hur påverkar företagsstädning verksamheten? – Kundens intryck

”Hur påverkar företagsstädning verksamheten?” är en fråga som vi på PIMA ofta får. Vi brukar svara att er arbetsplats och dess lokaler ska spegla verksamheten samt vara ert ansikte utåt. En välstädad verksamhet ger signaler till de kunder som besöker er arbetsplats. Små detaljer gör stor skillnad. De avdammade hyllorna, skinande skrivborden och den nystädade doften som osar i verksamhetens lokaler. De första intrycken av ert företag är något som har stor inverkan gällande kundens framtida beslut och val av samarbetspartners. 

Som företag kan kontoret ibland hamna i skymundan under de perioder när kärnverksamheten kräver som mest. Den ansvarige över verksamhetens välmående, har andra arbetsuppgifter som är mer prioriterade. Er arbetsmiljö får inte den kärlek och företagsstädning som den förtjänar, det är då vi på PIMA kliver in.

Hur påverkar företagsstädning verksamheten? – Medarbetarnas välmående

En grundlig företagsstädning är något som alla medarbetare inom din verksamhet förtjänar. På så sätt ser du till att arbetsplatsen är säker och ren vilket i sin tur även påverkar välmåendet. När välmåendet bland medarbetarna ökar så blir det som en dominoeffekt. Ökat välmående – ökad prestationsförmåga. 

Företagsstädning som uppfyller myndighetskraven 

När PIMA levererar företagsstädning ser vi till att städningen lever upp till de myndighetskrav som ställs på olika typer av verksamheter. Vi är bland annat ISO-certifierade och lever upp till den nivån er verksamhet kräver. Alla våra anställda har även kollektivavtal då PIMA är ett auktoriserat av Serviceföretagen Almega. Vår leverans av företagsstädning bygger på en stadig grund för att kunna leva upp till de krav som du ställer på oss. Vi vet vad som krävs för att leva upp till en säker och trygg arbetsmiljö. 

Våra tjänster inom företagsstädning 

Företagsstädning är vårt paraplybegrepp för de olika tjänster vi erbjuder. Här är en kort sammanfattning av varje tjänst: 

  • Kontorsstädning – Kontoret städas och genererar därmed en säker, ren och trivsam miljö. Vi erbjuder även andra tjänster som kaffe- och fruktleverans för ökad trivsel. 

 

  • Fastighetsservice – Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster som rör fastighetens in- och utsida samt ser till att det uppfyller befintliga myndighetskrav, som i sin tur stärker medarbetarnas stolthet. 

 

  • Städning av butiker och köpcentrum – En väl utförd städning i kommersiella lokaler är avgörande för kundens köplust. Vi ser även till att myndighetskrav uppfylls vilket stärker medarbetarnas stolthet. 

 

  • Säkerställd renhet – Syftar till hygieniskt ren matproduktion till kliniskt rena serverhallar och renrum. Vi ser till att renheten inom verksamhetskritiska företag lever upp till de krav som ställs för människa och miljö. 

 

  • Städning industri – Vi garanterar en säker produktion, trygg arbetsmiljö och ett hållbart samhälle med hjälp av våra rutiner inom industristädning gällande tuffa kemikalier, höghöjdsarbeten samt säkerhetsföreskrifter.

 

  • Facility Services – Innefattar alla områden som måste rulla på för att verksamheten ska fungera. När PIMA tar hand om detta slipper du oroa dig över bland annat kaffe- och fruktleverans, gods- och posthantering, städning, kontorsmaterial för att nämna några. Allt samlas på en faktura. 
hur påverkar företagsstädning verksamheten - trivsam och produktiv arbetsmiljö

Kombinera företagsstädning med Facility Services 

Det sjätte områden syftar till de enskilda Facility Services tjänsterna som går att kombinera med bland annat lokalvården från PIMA. Facility Services ser till att verksamhetens hjärta, er arbetsplats, fungerar som den ska och ger de bästa förutsättningarna till en trivsam och produktiv miljö. För att kontoret ska fungera kan det bland annat krävas en bemannad reception, frukt och fika inför dagens möten, rena kaffekoppar i pausen och fungerande kontorsmaterial. Dessa Facility Services går att addera till er företagsstädning för att ni ska få tiden att fokusera på ert största fokus, kärnverksamheten. Genom att överlåta dessa områden till PIMA får du en helhetslösning från att du kliver in i företagets miljöer tills att du lämnar i slutet av dagen. Du kan slappna av och låta oss sköta den administrativa planeringen.

Vill du frigöra tid för er kärnverksamhet? Låt PIMA skapa en trivsam och produktiv arbetsmiljö utifrån er verksamhets behov. Kontakta oss här eller boka ett möte med vår säljare Samuel som hjälper er att utforma tjänsterna så de passar era önskemål.

Boka möte med Samuel