Städfirma

För en tryggare morgondag

 

 

 

Vår städfirma skapar fräscha miljöer med tjänster som kontorsstädning

Trygg arbetsmiljö med PIMA

Som ansvarig för en arbetsplats har man ofta många bollar i luften för att säkerställa trivsel och trygghet för sina anställda. Samtidigt ska man även fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter. Anlitar man istället en professionell städfirma så frigörs tid till kärnverksamheten. Serviceföretaget PIMA som städfirma förstår vikten av att frigöra energi och tid så att ni kan fokusera på det som är viktigt för er.

Med vårt breda utbud av tjänster kan vi ta ett helhetsgrepp om er verksamhet – allt från professionell lokalvård till specialiserad fastighetsservice.

Våra grymma lokalvårdare städar hos er.

Städfirma som levererar professionella tjänster

PIMAs välutbildade personal strävar alltid efter att leverera trygga och effektiva städtjänster samt en förstklassig arbetsplatsupplevelse. Genom tydliga avtal skapar vi klarhet både för våra kunder och vår personal. Vi är stolta över vår ISO 9001 samt ISO 14001- certifiering och använder oss av miljövänliga produkter. Väljer ni PIMA får ni en ren och hållbar lösning, som tillåter er att fokusera på det väsentliga för er verksamhet.

Städfirma med verksamhet och människan i fokus

Serviceföretaget PIMAs erfarenhet som städfirma och auktoriserat serviceföretag sträcker sig ända till 1978 när företaget grundades. Vi har sedan dess kundanpassat olika servicelösningar till både små och stora företag. Ett vänligt bemötande och en snabb återkoppling är båda delar av PIMAs kärna, och vi lyssnar alltid på vad som är viktigt för varje specifik kund. Håll igång verksamheten och frigör tid till det som är viktigt för er genom att anlita en professionell städfirma. 

Kontakta oss
PIMA ett städföretag som levererar.

Facility Management

Är du på jakt efter en städfirma som erbjuder mervärdestjänster? På vår städfirma kan du hitta tjänster inom Facility Services. Vi levererar integrerade tjänster som anpassas efter era önskemål. Oavsett om du behöver städning, inköp av frukt och kaffe, eller kanske mikrobiell provtagning på din arbetsplats, så har du kommit till rätt städfirma.  Läs mer om våra Facility Services här.

PIMA ett städföretag som levererar städning av högsta kvalitet.

Säkerställd renhet

PIMA värdesätter att upprätthålla en god hygien i kritiska miljöer. Inom vårt koncept Säkerställd renhet erbjuder vi tjänster som innefattar städning av renrum, sjukhus, kliniker, livsmedelsindustrier och datacenter. Vi som städfirma har i uppdrag att skydda era medarbetare och anläggningar mot mikroskopiska föroreningar, som kan påverka både säkerheten och kvaliteten. PIMA erbjuder skräddarsydda lösningar som frigör tid åt ert viktiga dagliga arbete. Läs mer om hur vi arbetar med säkerställd renhet här.

 

Vi frigör tid till er kärnverksamhet

Kontakta oss

Lokalvård

En seriös lokalvård säkerställer trivsamma och trygga miljöer för alla som befinner sig på en arbetsplats. Är ni i behov av en hygienisk ren miljö för matproduktion? Eller ska kontoret vara städat och fint när ni tar emot besökare? Oavsett vad ni har för behov är vi här för att uppfylla dem, och förstår vikten av att era lokaler ska vara i bästa möjliga skick. PIMA erbjuder lokalvård som innefattas av kontorsstädning, företagsstädning, butiksstädning, storstädning, flyttstädning, byggstädning samt städning av köpcentrum.

Våra utbildade medarbetare levererar förstklassig lokalvård och ser till att era lokaler alltid är skinande rena, så att ni kan luta er tillbaka och fokusera på er kärnverksamhet. För mer information om hur vår lokalvård kan hjälpa er att upprätthålla en ren och säker arbetsmiljö, klicka här.

PIMA ett städföretag som är hållbart och miljösäkert.

Städfirma med expertis inom fastighetsservice

PIMAs tjänster inom fastighetsservice innebär att vi vårdar och bevarar er fastighet, oavsett om du äger, hyr eller förvaltar fastigheten. Tjänsterna inkluderar fönsterputs, fasadtvätt, desinfektion av ytor och luft, trappstädning, golvvård samt utemiljöskötsel. Vi förstår vikten av att ha rena och snygga lokaler året om i den hektiska arbetsvardagen. PIMA som städfirma arbetar för att er ute och innemiljö ska vara fri från utsläpp och farliga kemikalier. Här kan du läsa mer om vilka tjänster vi erbjuder inom fastighetsservice.

Sedan ett år tillbaka har PIMA tagit hand om städningen på vårt kontor i Malmö. Städningen ställer höga krav på metodiken, då vi investerat i fina trägolv. Redan från dag ett insåg vi att valet av PIMA varit rätt, dels med resultatet, men också i dialogen mellan oss. Öppenhet, flexibilitet och delaktighet har lagt grunden för ett lyckat uppdrag.

Claes SunebringCountry Manager, Vileda

Välj rätt städfirma

Vad kan vi stå till tjänst med?

Behöver du en konsultation eller har du frågor om våra olika tjänster?
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Are you looking for a job at Serviceföretaget PIMA. Don’t use this form. Click here to apply.

01. Hur länge har er städfirma funnits?

PIMA bildades redan 1978. Detta gör oss till en av Sveriges mest erfarna städfirmor med inriktning på företag och Facility management. 

02. Hur arbetar er städfirma med Facility management?

Facility management utgör den största delen av vår verksamhet. Sedan vi började bedriva städ- och serviceverksamhet i slutet av 1970-talet har tjänsten utvecklats i många led. Vi har lagt till och förbättrat många grenar vilket också har breddat vår kundbas. Vi arbetar med företag i varierande faser, alltifrån små till stora företag i många olika branscher. Tack vare vår långa och breda erfarenhet av Facility management har vi utvecklats till en av Nordens främsta expert-städfirmor på just denna tjänst! 

03. Erbjuder PIMA som städfirma regelbundna servicetjänster?

Ja, det gör vi. Städbehovet på ett företag brukar se väldigt olika ut från verksamhet till verksamhet. Hur många som befinner sig på arbetsplatsen och vilken typ av verksamhet man bedriver är faktorer som spelar roll. Beroende på vilka tjänster man önskar anlita oss för kan Facility management också behövas olika ofta. Vill ni exempelvis ha fruktleverans brukar det oftast ske en gång i veckan. När ni vänder er till vår städfirma för regelbundna tjänster kartlägger vi städ- och servicebehovet. Efter detta sätter vi ihop en plan för utförande av arbetet, och till sist skickar vi en offert till kund.

04. Är PIMA en certifierad städfirma?

Vi är ISO-certifierade för kvalitet enligt ISO 9001 och för miljö enligt ISO 14 001. Som auktoriserat serviceföretag är trygghet ett ledord för oss på PIMA. Den gäller både för oss själva som företag, för våra anställda och inte minst för våra kunder. Vi vill helt enkelt att alla som har med oss att göra ska känna sig på den säkra sidan – hela tiden. Vår personal täcks av ett kollektivavtal. Detta innebär att vi följer ett antal lagar och regler när det gäller anställningstrygghet och andra villkor.  

Vad gäller dig som kund så erbjuder vi alla, stora som små kunder, ett gott skyddsnät då vi anlitas för fönsterputs. Vi lämnar gärna referenser på tidigare arbeten vi utfört. Dessutom lämnar vi goda garantier på att det arbete inom fönsterputs vi säger att vi ska genomföra faktiskt genomförs. Detta är en självklarhet för oss. Slutligen vill vi också poängtera att vår PIMA är en välförsäkrad städfirma. Det innebär att både vi själva och våra kunder kan känna oss säkra om någonting mot förmodan skulle gå sönder då vi utför ett jobb.05. Hur arbetar PIMA med kompetensutveckling av personal?

Vi har ett stort fokus på utveckling av vår personal och har därför vår egen yrkesskola. I denna skola får ny personal genomgå en omfattande utbildning i de tjänster vi erbjuder. Här får också befintlig personal i varierande roller fortbildas, exempelvis när nya tekniker och metoder intar marknaden. Detta är oerhört viktigt, för att inte säga avgörande, för vårt städföretag.

06. Hur underlättar PIMA för sina kunder?

PIMAs huvudfokus är och har alltid varit att frigöra tid åt våra kunder och är en viktig del i det arbete som vår städfirma utför. Skräddarsydda och kundanpassade lösningar sätts ihop för att underlätta för våra kunder. Varje arbete påbörjas med att sätta samman en plan som tillgodoser de behov som kunden har, och samtal görs för att bestämma vilka moment av våra servicetjänster som ska ingå i vår leverans.

07. Hur arbetar er städfirma med utveckling av verksamheten?

Under den långa tid som PIMA funnits så har verksamheten utvecklats markant. Vi ser utveckling av verksamheten och tjänsterna som en självklarhet, och vi tror att det är denna inställning som gjort att vi fortfarande är relevanta över 40 år senare. Det är även det som har gjort att PIMA idag är ett av branschens mest kompetenta och välrenommerade företag.

Alla som arbetar på PIMA har genomgått utbildningar för alla våra tjänster, och detta gör att vi kan se till att alla våra tjänster håller hög nivå. Personalen vidareutbildas även regelbundet. Verksamheten utvecklas, tjänsterna blir fler och bättre, personalen utvecklas – och i slutändan gynnas även kunderna. Vill du veta mer om PIMA och vår kompetens och verksamhetsutveckling? Kontakta oss via telefon, email eller genom vårt kontaktformulär redan idag!

08. Erbjuder er städfirma industristädning?

Ja, det gör vi! Renhållning är en central del av verksamheten för många företag inom många olika industrier. På PIMA har vi många års erfarenhet av denna typ av städning och service. Våra ISO-certifikat 9001 och 14001 betonar att vår städfirmas tjänster för industristädning är framtagna för att bemöta alla krav inom miljö och kvalitet, när det kommer till städ och service. 

09. Erbjuder PIMA som städfirma sjukhusstädning?

Ja, vår städfirma har en lång erfarenhet av att utföra städ- och servicetjänster i sjukhus- och vårdmiljöer. Det är ytterst viktigt att ha rena och städade miljöer på sjukhus och andra vårdinrättningar. Anlitar ni vår städfirma för denna typ av städning så lämnar ni över ansvaret till välutbildad och specialiserad personal som vet vad de sysslar med. Om du vill ta del av våra referensarbeten inom sjukhusstädning så kan du kontakta oss via telefon, mail eller kontaktformuläret.

10. Varför anlita en professionell städfirma?

Arbetsplatserna har utvecklats otroligt mycket sedan starten av vår städfirma 1978. Allt fler och fler blir medvetna om att en välstädad och ren arbetsmiljö bidrar till ökad kreativitet, ökad förmåga att prestera, och ett bättre välmående. I takt med detta så har även intresset från företag att anlita professionella städfirmor ökat.

PIMA är en städfirma som arbetar aktivt med att frigöra tid åt verksamheter och ge en bättre vardag på arbetsplatsen. Om du har funderingar om nyttan av att anlita en professionell städfirma – eller om du har frågor om vår organisation och/eller de tjänster som vi utför så kontakta oss. Du kan enkelt nå en representant från vår städfirma för frågor eller begäran om en gratis offert. Hör av dig via telefon, mail eller kontaktformuläret här på sidan.

11. Hur jobbar er städfirma för att ge bästa möjliga kundupplevelse?

Det finns två olika faktorer som vår städfirma arbetar med för att få bästa möjliga kundupplevelse. Det första är Goda resultat. PIMA strävar alltid efter att leverera så goda resultat som möjligt, oavsett vilken tjänst som vår städfirma levererar. Oavsett om det gäller stora eller små projekt. Det gäller även alla företag, organisationer och föreningar i en stor variation av branscher och storlekar. Vi har alltid strävat efter bästa möjliga resultat, och det är bland annat det som gjort att PIMA varit en aktiv och växande städfirma sedan slutet av 70-talet.

Det andra är Goda kundrelationer. Som professionell städfirma sätts kunden och dess behov alltid högt. När man vänder sig till vår städfirma kan man alltid räkna med en god och transparent dialog. Priser, omfattning och övriga villkor framgår alltid tydligt, och detta gäller både muntlig kontakt samt skriven kommunikation. Det gäller även i avtal och både före, under och efter avslutat samarbete. 

12. Arbetar PIMA som städfirma med privatkunder?

Vår städfirma riktar sig mot organisationer och inte mot privatpersoner. Detta faller sig naturligt eftersom våra tjänster handlar om att underlätta för arbetsplatser. Däremot är vårt dotterbolag Städpulsen för de privatpersoner som är intresserade av att anlita en professionell städfirma. De riktar sig, tvärtemot PIMA, huvudsakligen mot privatpersoner. Hos dem kan man få hjälp med allt som har med städning i hemmet att göra. De erbjuder bland annat flyttstädning, regelbunden hemstädning och storstädning.

13. Arbetar er städfirma med renhållning av datacenter?

Ja, det gör vi. Våra tjänster inom säkerställd renhet är avsedda för just denna typ av verksamheter. Det vill säga verksamheter som är i särskilt stort behov av renhet, och som kan skadas allvarligt om de inte hålls dammfria och rena. Under åren som aktiv städfirma har PIMA arbetat mycket med städning av datacenter, datahallar och serverhallar. Eftersom vi är certifierade enligt ISO9001 och ISO14001 sedan 26 år tillbaka så kan vi med gott samvete säga att vi har miljö- och kvalitetskrav på vår sida i denna typ av arbeten. Tjänsten går ut på att vi städar, rengör och sanerar miljön där datorerna och/eller servrarna befinner sig. Närliggande faciliteter som el- och vvs utrymmen rengörs också noggrant, detta för att minimera smuts, damm och andra partiklar som kan skada tekniken och således verksamheten.

PIMA som städfirma har en skadejour som finns tillgänglig 24 timmar om dygnet under årets alla dagar. Vi kan snabbt rycka ut om olyckan är framme och sanera om det behövs. Detta gäller alla datacenter som är i behov då olyckan varit framme. Man behöver alltså inte vara kund på vår städfirma för att vi ska rycka ut. Förutom att vår städfirma underhåll och städning av datacenter, kan vi också vara med i uppbyggnaden av en. PIMA besitter en stor kompetens på området, och bistår gärna i planeringsfasen. Vår städfirma kan rekommendera hur man ska tänka för att underlätta städning och ventilation i ett nytt datacenter. Hör av dig till oss för att få veta mer!

14. Städar er städfirma livsmedelsindustri?

Ja, städning av livsmedelsindustri, dryckesindustri och foderindustri tillhör de tjänster som vår städfirma har utfört under längst tid. Med över 40 års erfarenhet kan vi säga att vi är experter på området. Sådana här typer av verksamheter kräver en högre nivå av renhet för att kunna fungera optimalt. Det är viktigt för att garantera att den typ av produkter som säljs av företaget håller hög nivå. För att kunna garantera detta så finns ett antal olika riktlinjer att arbeta efter när det kommer till renhållning.

PIMA är en städfirma som är certifierad enligt ISO9001 och ISO14001, certifieringar som garanterar att vi arbetar miljömässigt och för bästa möjliga kvalitet. Dessa aspekter är särskilt viktiga när det kommer till verksamhetskritiska miljöer som livsmedelsindustrier. Vi ställer gärna upp även i en konsultande roll. PIMAs team besitter expertis som gör att vi kan medverka vid byggnationer av lokaler för livsmedelsindustrier. På så vis kan verksamheten direkt ta renlighet och ventilation i beaktande, som lönar sig längs vägen då det kraftigt reducerar risken för att problem uppstår vid ett senare tillfälle.

15. Hur arbetar er städfirma med kontorsstädning?

Facility Management är vår största och främsta kvalitet, och utgör den största delen av vår städfirma. PIMAs team levererar dagligen städ- och servicetjänster till organisationer och företag i varierande branscher. När ni väljer att anlita oss för Facility management så anpassar vi alltid tjänsten efter era behov. Samma när det kommer till kontorsstädning. Efter ett inledande möte där era behov fastställs så tas en plan fram som utgår ifrån dessa.

PIMAs välutbildade anställda kommer sedan och städar och rengör noggrant på ert kontor. Vi tar hand om entrémattor, fönster, rengöring av kök och badrum, och även leverans av frukt och snacks om så önskas. Utöver detta så erbjuds även en rad tilläggstjänster som möjliggör att våra kunder får den önskade leverans som de vill. Ni önskar – vi levererar.

16. Vad innebär det att PIMA jobbar med säkerställd renhet?

PIMA är en städfirma som arbetar med verksamhetskritiska miljöer. En verksamhetskritisk miljö är en sådan som kräver extra mycket renhet för att kunna fungera optimalt. Den tjänst som vår städfirma levererar till sådana verksamheter kallas för säkerställd renhet. Vi skapar de bästa förutsättningarna för människor, miljö och verksamheter med denna tjänst.

PIMA arbetar med livsmedelsverksamheter, renrum, vårdinrättningar, optisk industri och mycket mer. På PIMA erbjuder vi säkra och effektiva tjänster till konkurrenskraftiga priser. Om din organisation behöver en städfirma med lång erfarenhet av denna typ av tjänst, så kontakta oss för en gratis offert eller för att boka in ett kostnadsfritt möte!

17. Erbjuder PIMA butiksstädning?

Ja, på vår städfirma kan man få hjälp med städning av butik. Vi har varit verksamma inom butiksstädning i många år och arbetar med många olika typer av verksamheter. Beroende på vilken typ av företag och butik det handlar om kan olika moment vara lämpliga. Precis som med alla andra uppdrag som vår städfirma tar sig an så ser vi till att fastställa de specifika behoven först. Utifrån dessa sätts det sedan upp en plan för butiksstädningen, som tillgodoser de specifika önskemålen och behoven som finns. 

Relaterad läsning ur kunskapsbanken

Se alla inlägg