Ytbehandling mot covid-19, frågor och svar

I detta blogginlägg svarar vi på frågor som kommit in angående den nya metoden för motverka spridning av coronavirus och andra virus samt bakterier. Detta genom ytbehandling genom covid-19.

Hur fungerar ytbehandling mot covid-19?

Ytbehandling mot covid-19 består av titandioxid och när ljus träffar den uppstår en fotokatalytisk reaktion vilket bryter ner mikroorganismer och virus.

Är den testad mot SARS-Co-V2 som orsakar covid-19?

Ytbehandlingen är testad för många olika bakterier, mögel och virus inklusive andra Coronavirus men även organiska föroreningar. Mikroorganismer och virus bryts ner av den fotokatalytisk reaktion som uppstår vid ljusexponering av ytbehandlingen. Kontakta oss för mer information och testprotokoll. Testprotokoll är ännu inte tillgängliga för detta Coronavirus (SARS-Co-V2) då viruset är nytt och svårt att tillgå för testning. Se även nedanstående nyhetsinslag där tidigare läkaren för Vitahuset rekommenderar metoden.

Klicka här för att se intervju med Obama administrationens läkare i CNBC

Klicka här för att se intervju med Obama administrationens läkare i FoxNews

Hur genomförs ytbehandling mot covid-19?

Behandlingen ingår i en metod som består av fem steg. Fastställa hygienmål, rengöring och förberedelse, implementering (ytbehandling), löpande regelmässig rengöring samt uppföljning.

Hur snabbt efter behandlingen kan lokalen/fordonet användas igen?

Efter ca 2 timmar.

Hur länge håller en ytbehandling mot covid-19?

Den håller i ca 1 år. I metodens fem steg ingår löpande uppföljning av effekten.

Kan vi avstå från städningen efter att vi gjort ytbehandlingen mot covid-19?

Nej det går inte. Ytan måste vara ren för att behandlingen skall ha effekt. I annat fall lägger sig virus och mikroorganismer på smutsen och kommer inte i kontakt med ytbehandlingen.

Vi har städning på vår arbetsplats räcker inte det?

Ordentlig och korrekt utfört städning, rengöring samt desinfektion är grunden för att upprätthålla en bra arbetsmiljö. Den krassa verkligheten är att många verksamheter har dragit ner på städningen så att det inte är tillräckligt. I flera fall så saknas kompetensen för att lyfta den befintliga leveransen till rätt nivå. Här kan du läsa hur vi arbetar med städning, rengöring och desinfektion för upprätthålla en bra arbetsmiljö.

Läs mer

 

Går det att ytbehandla alla typer av lokaler/verksamheter/fordon?

Det korta svaret är ja. Vi arbetar i nära samarbete med tillverkaren för att optimera metoden för varje typ av uppdrag/lokal och underlag. Ytbehandlingen finns redan i många olika typer av lokaler och verksamheter runt om i Europa och övriga världen. Exempelvis lokaler inom vård och omsorg, hotell, kontor, rekreationsanläggningar/badanläggningar, fartyg,  livsmedelsfabriker etc.

Är det inte bra att ha kvar bakterier och virus?

Mikroorganismer och virus finns i naturen och är en viktig del av miljön. I många fall är bakterier till och med nödvändiga för oss människor. I andra falla kan de ställa till det för oss människor. Det är i dessa fall som antibakteriell ytbehandling kan vara ett alternativ.

Kan mikroorganismer bli resistenta mot ytbehandlingen?

Nej mikroorganismer blir inte resistenta mot metoden. Ytbehandlingen är inte ett traditionellt desinfektionsmedel eller en antibiotika utan den fungerar så att den bryter ner mikroorganismen med fotokatalytisk reaktion. Ytbehandlingen ingår i en metod med fem steg där rengöring/städning är en viktig komponent.

Se även blogginlägg: Ny metod hindrar spridning av corona

Kontakta oss vid frågor eller för beställning av ytbehandling mot COVID-19

Kontakta oss för mer information eller beställning av arbete. Du kommer till vårt kontaktformulär när du klickar på kontakta oss nedan. Det går också bra att ringa på 0775-33 30 31.

Kontakta oss