Dagens Industri talar med PIMA:s VD

PIMA är idag stolta över vår medverkan i Dagen Industri när de väljer att uppmärksamma området healthcare. Det är ett naturligt steg för företaget då vi varit verksamma inom branschen i över 40 år när det kommer till säkerställande av renhet.

Kari förklarar i Dagens Industri – billigare att köpa in lokalvårdstjänster 

Idag publiceras en artikel med PIMA:s VD Kari Vihtari när Dagens Industri väljer att uppmärksamma området healthcare. I artikeln får ni ta del av hans tankar när det kommer till städning och service i miljöer som bland annat kliniker och sjukhus. Han förklarar att PIMA kan underlätta för företag och verksamheter på en mängd olika sätt. 

– Sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden har ofta tillräckliga utmaningar när det gäller att utveckla sin kärnverksamhet och då kan det vara ett bra val att lägga ut städningen istället för att bedriva den inhouse. Det man lätt glömmer är kostnader för stödfunktioner som utbildning, administration och utveckling av tjänster. I slutändan brukar det bli billigare att köpa in tjänsterna, säger Kari Vihtari.

 

Kari Vihtari om säker städning

Externt lokalvårdsföretag frigör tid till den egna verksamheten

Visste du att många aktörer inte följer “Svensk Standard 8760014:2017” som täcker rengöring och städning för minska smittspridning inom hälso- och sjukvård? För oss på PIMA är det en standard som ligger oss varmt om hjärtat. Det är något som vi är extremt stolta över att kunna erbjuda till alla företag och verksamheter vid leverans av lokalvård. Idag är det många företag som väljer att ta hand om städningen på egen hand, i egen regi, vilket i majoriteten av fallen ger bakslag på verksamheten. Genom att ta in PIMA och låta oss ansvara för lokalvården, frigörs tid till den egna verksamheten. Istället för att oroa er över att verksamhetens lokaler ska vara rena, kan anställda på kliniker och sjukhus fokusera på att prestera inom de områden de känner till som bäst. På så sätt ser vi till att just er verksamhet blir effektiv och säker.

Är du intresserad av att höra hur PIMA kan säkerställa er miljöer? Boka möte med vår säljare Samuel Paulander genom att klicka på knappen.  

Boka möte med Samuel

Städning som lever upp till inspektörernas krav 

Idag finns det många lokalvårdsföretag som inte lever upp de standarder som inspektörer och myndigheter ställer på olika typer av verksamheter. För oss är det otänkbart att ignorera dessa krav och standarder. I och med att vår verksamhet varit igång under flera årtionden, har vi utifrån dessa ultimatum utformat begreppet “Säkerställd renhet”. Begreppet täcker våra rutiner vid säkerställande av rena rum genom t.e.x sterilstädning. Med våra moderna processer kan vi därför på ett säkert sätt hantera vårdrelaterade infektioner och problematiker genom bland annat ATP-provtagning. Under åren har vi arbetat i flertalet olika miljöer såsom LifeScience och industri som läkemedel, biomedicin och halvledare. 

pimas artikel i Dagens Industri om säkerställd städning

Höjer vikten av säkerställer rutiner och utbildning i Dagens Industri 

En annan faktor som spelar en stor roll vid säkerställande av rena rum är tillvägagångssätten som PIMA väljer. Via vår yrkesskola och digitala utbildningsplattform utbildar vi all personal om vilka rutiner samt material som krävs för att klassa en miljöer i en klinik eller på ett sjukhus som säker. Plattformen ger de verktyg och kunskaper som krävs för att kunna säkerställa renheten. Vår vision är att via plattformen utbilda Sveriges bästa servicepersonal. 

Säkerställande av miljöer under coronapandemin

Coronapandemin är ytterligare en bidragande faktor som stärker det Kari förklarar. När ett externt städföretag tas in i miljöer såsom sjukhus och kliniker, frigörs tid som kommer resultera i bättre förutsättningar för alla parter. Framförallt kommer i detta fall vårdpersonal kunna fokusera på färre arbetsuppgifter och prestera ännu bättre, vilket pandemin satt fingret på. PIMA levererar en professionell och säker städning som bland annat bidrar till minskad smittspridning. Något som är högst aktuellt i dagens samhälle. 

Tryck på knappen nedan för att läsa hela artikeln om PIMA som publicerades i Dagens Industri. 

Läs artikeln här